İMH Konya deprem bölgesinde! Binlerce kişiye sıcak yemek veren İnsan Vakfı aşevleri lojistik merkeze dönüşüyor

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve İnsan Vakfı Konya Başkanı Mustafa Ekrem Doğan, deprem bölgesinde yaptıkları faaliyetleri ve yapacaklarını Memleket'e anlattı

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve İnsan Vakfı Konya Başkanı Mustafa Ekrem Doğan, deprem bölgesinde yaptıkları faaliyetleri ve yapacaklarını Memleket'e anlattı. Doğan, İnsan Vakfı olarak Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'da kurdukları 3 aşevi ile 10 bin kişiye sıcak yemek verdiklerini açıkladı.

İNSAN VAKFI KONYA MARAŞ, ADIYAMAN VE HATAY'DA 3 AŞEVİ KURDU

İMH Konya Başkanı Mustafa Ekrem Doğan, afetin ilk gününden beri yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "Afet bölgesinde 3 ayrı ilde aşevi kurduk bunlardan bir tanesi Adıyaman'da birisi Maraş'ta diğeri de Hatay'da. Elhamdülillah Konyalı kardeşlerimizin bize vermiş olduğu yardımları bölgede sıcak bir aşa dönüştürüyoruz. Gittiğimiz her yerde afetin büyüklüğü dolayısıyla bulunduğumuz bölge bir lojistik merkeze dönüşüyor. Giden yardımların dağıtıldığı bazı yerlerde insanların ilk yardım hizmetinin verildiği bir merkez haline geliyor" dedi.

İNSAN VAKFI ARAMA KURTARMA EKİPLERİ İLE DE BÖLGEDE

İnsan Vakfı'nın afet bölgesinde 13 ayrı aşevi açtığını açıklayan Doğan, "İnsan Vakfı bütün Türkiye'den yardımlarla önümüzdeki aylarda aşevlerini ayakta tutmaya ve yemek üretme kapasitesini güçlendirmeye gayret edecek. İnsan Vakfı aynı zamanda arama kurtarma ekipleri ile de bölgede hizmetlerine devam ediyor" diye konuştu.

"BÖLGEDEN ANLIK HABER ALABİLEN KURUMSAL YARDIM ÇALIŞMALARINA DESTEK OLUN"

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da kurdukları aşevlerinde günlük yaklaşık 10.000 kişiye sıcak yemek ürettiklerini açıklayan İMH Konya Başkanı Mustafa Ekrem Doğan, "Bu üretimin devam edebilmesi için siz değerli kardeşlerimizin desteklerine ihtiyacımız var. Özellikle bölgedeki yardımların doğru koordine edilebilmesi için ihtiyacın ne olduğunun tespit edilebilmesi için bireysel yardımların değil kurumsal yardımların dikkatle takip edilmesi gerekiyor. Bölgede büyük bir afet yaşandı ve bu afet her an ihtiyaçların değiştiği bir seyir izliyor. Örneğin bir saat önce ihtiyaç olan bir şey bir saat sonra ihtiyaç olmaktan çıkabiliyor. Bu açıdan kurumsal, bölgeden anlık haber alabilen çalışmaların desteklenmesi, özellikle nakdi yardımların bölgeye yakın illerde erzak ve hijyen paketine dönüştürülmesi büyük önem arz ediyor. Bu açıdan yapmış olduğumuz çalışmaları desteklemenizi talep ediyoruz. Bölgede bütün sivil toplum kuruluşları çalışmalarına devam ediyor. Siz değerli kardeşlerimizin yapacağı küçük yardımlar bile bölgede çok önemli bazı ihtiyaçları giderecektir" ifadelerini kullandı.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar