İmamlık hayali "engel" tanımadı

İmamlık hayali "engel" tanımadı

Zonguldak'ta 3 yıl önce çalıştığı iş yerinden çıkarılan görme engelli Tekin, E-KPSS ile imamlık hayalini gerçekleştirdi- Ramazan Tekin:"Allah'ın ve devletimizin yardımıyla imam olarak atandım. Beni işten kovanlar hayra sebep oldular. Bu onur meselesiydi,

ZONGULDAK (AA) - FERDİ AKILLI - Zonguldak'ta, 3 yıl önce çalıştığı iş yerinden çıkarılan yüzde 58 görme engeli olan Ramazan Tekin, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (E-KPSS) sayesinde yıllarca hayalini kurduğu imamlık mesleğine kavuştu.

İmam Hatip Lisesinden 2002'de mezun olmasının ardından 2009'a kadar imam olabilmek için çeşitli mülakatlara giren 32 yaşındaki Tekin, görme engeli nedeniyle imamlık yapabilme hayaline ara verdi.

Engelli maaşıyla 2013'e kadar geçinen ve girdiği özel bir eğitim kurumunda çalışmaya başlayan Ramazan Tekin, 10 ay sonra işten çıkarılmasının ardından kendisine yapılanları hazmedemeyerek, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'nin açtığı E-KPSS kursuna giderek sınavlara hazırlandı.

Tekin, bunun üzerine aldığı puanla Diyanet İşleri Başkanlığının geçen yıl 500 engelli imam ve Kur'an kursu öğreticisi istihdam edeceğini öğrenmesinin ardından kuruma müracaat etti. Yaklaşık 9 ay önce Kozlu ilçesine bağlı Çırgan köyüne imam olarak atanan Ramazan Tekin, böylece yıllarca hayalini kurduğu görevine başladı.

Köy halkına, tereddütleri olmasına rağmen kendisini hemen sevdiren Tekin, yaptığı işlerle de köylülerin takdirini topluyor.

- İmamlık hayalinin peşinden koştu

Ramazan Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İmam Hatip Lisesinden mezunun olmasının ardından imam olabilmek için çeşitli mülakatlara girdiğini, engeli nedeniyle atanamadığını söyledi.

Yaklaşık 7 yıl önce imamlık hayaline ara verdiğini ifade eden Tekin, çeşitli işlerde çalışmaya başladığını, ayrıca devletin verdiği engelli maaşıyla da geçimini sağlamaya devam ettiğini dile getirdi.

Özel bir eğitim kurumunda 3 yıl önce engelli kontenjanından istihdam edildiğini kaydeden Tekin, şöyle devam etti:

"Çalışmaya başlayınca engelli maaşım kesildi. Çalışmaya başladıktan 10 ay sonra sebepsiz yere işten çıkardılar. Ben de işten çıkarılınca bir boşluğa düştüm. Babamın da tavsiyesiyle Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'ne giderek, E-KPSS kursuna yazıldım. Sınavda istediğim puanı alamasam bile atanmama yetecek bir puan aldım. Diyanet İşleri Başkanlığının engelli istihdam ettiğini duydum. İlk müracaatımda atanamadım, ancak geçen yıl ikinci denememde imam olarak atandım. Beni işten çıkaranlara, 'Gün gelecek sizin daha yukarınıza çıkacağım' dedim. Allah'ın ve devletimizin yardımıyla imam olarak atandım. Beni işten kovanlar hayra sebep oldular. Bu onur meselesiydi, bunu gerçekleştirdim. Ders çalışarak bunları gerçekleştirdim."

- Köy halkı bağrına bastı

İmam Tekin, cami cemaatinin kendisine çok yardımcı olduğunu anlatarak, ilk başlardaki ön yargının zamanla kırıldığını dile getirdi.

Köyün büyüklerinin köy halkını ikna ettiğini söyleyen Ramazan Tekin, "Köy halkı daha sonra beni bağrına bastılar. Her akşam bir vatandaşın evine giderek Kur'an-ı Kerim okuyorum." dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin de engelli birisini imam olarak görmenin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Ramazan Tekin, imam olabilmek için büyük bir azim gösterdi. Tekin, eve kapanmayarak kendini geliştirmiş. Bir mücadeleye girerek bunu başardı. Engelli arkadaşlarımıza örnek olması gerekir. Engellilerin imamlık yapabilmesi çok güzel." şeklinde konuştu.

İmamlık hayali "engel" tanımadı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :