İİT Genel Sekreteri Useymin Azerbaycan'da

İİT Genel Sekreteri Useymin Azerbaycan'da

Useymin: - "Azerbaycan, kalkınma süreci ve hoşgörü ortamıyla İslam dünyası için örnek teşkil ediyor"

BAKÜ (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, İİT Genel Sekreteri Useymin görüşmede, Azerbaycan'ın kalkınma süreci ve hoşgörü ortamıyla İslam dünyası için örnek teşkil ettiğini söyledi.

Bakü'de 12-22 Mayıs'ta düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunları'na da değinen Useymin, oyunların çok önemli bir uluslararası organizasyon olduğunu vurguladı.

Aliyev de İİT ile ilişkilerin dış politikada önemli bir yer teşkil ettiğini ve kurumun aktif üyelerinden biri olduklarını dile getirdi.

İslam ülkeleri arasındaki dayanışma ve iş birliğinin gündemlerindeki en önemli konulardan biri olduğuna işaret eden Aliyev, Müslüman ülkelerin siyasi, ekonomik ve diğer alanlarda birbirlerine daha da yakınlaşmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Aliyev, "Azerbaycan, İslamofobiye karşı mücadelede aktif rol üstleniyor. Ülkemizde İslam Dayanışma Yılı ilan edilmesi ve gelecek günlerde yapılacak İslami Dayanışma Oyunları, Müslüman ülke ve halklar arasındaki birliği daha da güçlendirecek." ifadesini kullandı.

Görüşmede, Azerbaycan turizminin potansiyeli de ele alındı.

Useymin, Aliyev ile görüşmesinin ardından Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile de bir araya geldi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :