İEÜ’lü gençler, GURMEFEST’e lezzet kattı

İEÜ’lü gençler, GURMEFEST’e lezzet kattı

İzmir'in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST'e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü...

İzmir'in en büyük yeme, içme ve eğlence festivallerinden biri olan GURMEFEST'e, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu yemekler "lezzet" kattı. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen programda; farklı pişirme teknikleri, tarifler ve alternatif sunum türlerini de anlatan, soruları yanıtlayan öğrenciler, lezzet tutkunlarına keyif dolu anlar yaşattı.

29 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen İzmir GURMEFEST, farklı yaş gruplarından çok sayıda kişiyi bir araya getirdi. Festival çerçevesinde 40 farklı gastronomi etkinliği, workshop, atölye çalışmaları, tadım etkinlikleri ve konserler gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, sunum eşliğinde tadım etkinliği gerçekleştiren üçüncü sınıf öğrencileri Cemre Delibaş, Anahita Arianejad, Ali Bayri, Eray Demir, Zeynep Özçaka ve Elif Miray Demir, ilk kez böyle bir programda yer almanın heyecan ve deneyimini yaşadı.

İlgiden memnun kaldık

İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitmen Şefi Öğretim Görevlisi Aypar Satı, öğrencilerin oldukça başarılı bir workshop ve tadım etkinliği gerçekleştirdiğini belirterek, "Öğrencilerimiz; bir başlangıç, bir ana yemek ve bir de tatlı olmak üzere üç farklı lezzet hazırladı. Lezzetlere ilişkin pişirme tekniklerini, kullanılan malzemelerin özelliklerini, yemeklerin nasıl yapıldığını detaylıca anlattı. Etkinlik sonunda katılımcılar, hazırladığımız lezzetleri deneyimleme şansı da buldu. Öğrencilerimiz, ayrıca neden gastronomi okuduklarını, neden üniversitemizi ve bölümümüzü tercih ettiklerini, üniversitemizin burs imkanlarını ve eğitim imkanlarını da anlattı. İlgiden çok memnun kaldık" dedi.

Farkındalığı artırmayı hedefledik

Satı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ege mutfağına ait yerel ürün ve yemeklerin, dünyaca ünlü hazırlama ve pişirme teknikleriyle yenilikçi bir biçimde yorumlanarak sunulmasını hedefledik. Örneğin; ana yemekte yer alan dünyaca ünlü pirinç pişirme tekniği olan risottoyu, yerel mutfağımızda yer alan ve atalık tohumlarımızdan elde edilen karakılçık buğdayı ile Bergama tulum peyniri kullanarak hazırladık. Kuzu bonfileyi, sous vide tekniğiyle pişirdik. Taze otlarımız ve yerel tereyağımız ile lezzetlendirerek servis ettik. Yoğurt köpüğünün hazırlanmasında yine Tire yoğurdunu kullandık. Hazırlanan reçetelerin, evde de kolayca yapılabilir olmasına özen gösterdik. İzleyicilerin yerel ürün ve mutfağımıza yönelik farkındalığını artırmayı istedik. Buna da katkı sağladığımızı söyleyebiliriz."

İEÜ’lü gençler, GURMEFEST’e lezzet kattı

İEÜ’lü gençler, GURMEFEST’e lezzet kattı

İEÜ’lü gençler, GURMEFEST’e lezzet kattı

İEÜ’lü gençler, GURMEFEST’e lezzet kattı

İEÜ’lü gençler, GURMEFEST’e lezzet kattı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.