İçişleri Bakanı Soylu: (1)

İçişleri Bakanı Soylu: (1)

"Bir üzücü haber vereceğim. Biraz önce Şanlıurfa'da çok uzun zamandır memlekette patlama, çatlama olmuyor, derslerini veriyoruz. Viranşehir'de adliye konutları önünde patlama oldu. 15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız iletti. 6 yaşındaki bir

İZMİR (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısına ilişkin, "Bir üzücü haber vereceğim, biraz önce Şanlıurfa'da çok uzun zamandır memlekette patlama, çatlama olmuyor, derslerini veriyoruz. Viranşehir'de adliye konutları önünde patlama oldu. 15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız iletti. 6 yaşındaki bir çocuğumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faili. Kahraman güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hale getirdiler." dedi.

Soylu, AK Parti İzmir İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, vatandaşlara bir üzücü bir de sevindirici haberi olduğunu belirtti.

Aziz millete verdikleri sözü tuttuklarını, yorgunluktan, uykusuzluktan çekinmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu iradenin savunucuları olacaklarını dile getiren Bakan Soylu, PKK'nın adını bu topraklardan sileceklerini vurguladı.

Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

"Bir üzücü haber vereceğim, biraz önce Şanlıurfa'da çok uzun zamandır memlekette patlama, çatlama olmuyor, derslerini veriyoruz. Viranşehir'de adliye konutları önünde patlama oldu. 15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız iletti. 6 yaşındaki bir çocuğumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen bir çok olayın faili. Kahraman güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hale getirdiler."

Kış aylarında da teröre karşı operasyonları sürdürdüklerini anlatan Soylu, "Eksi 20, 25, 30 derecede evlatlarımız operasyonda. 700'e yakın sığınaklarını tarumar ettik. Nerede aranacaksa orada arayıp etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz. Hareket kabiliyetlerini daraltıyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Nereye giderlerse gidiyoruz takip edeceğiz." diye konuştu.

Görevi sırasında en çok şehitlerin evlatlarından aldığı mektupları okurken zorlandığını vurgulayan Bakan Soylu, "Onlara sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için, onların babalarının canlarını ortaya koymuş olduğu o sorumluluğu yerine getirebilmek için uykumuzun bile fazla olduğunu düşünüyorum. Hiç merak etmeyin, bu ülke hür, demokratik bir ülke olacak. Dünyanın en gelişmiş, en kalkınmış, müreffeh ülkelerinden biri olacak." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :