Homeopatiye ilgi artıyor

Homeopatiye ilgi artıyor

Son yıllarda geleneksel tıbbın yanı sıra homeopati gibi doğal yöntemlere olan ilgi artıyor. Homeopati, hastalıkları semptomları bastırmak yerine insanın içindeki iyileştirme enerjisini harekete geçirerek bütüncül bir yaklaşım sunuyor.

Geleneksel, alternatif ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına olan ilgi artarken, homeopati gibi doğal yaklaşımlar da ön plana çıkıyor.

Homeopati Nedir?

Medicana Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Uzm. Dr. Selin Turan, homeopatinin yaşam gücünü dengeleyerek vücudun doğal iyileşme sürecini destekleyen bir alternatif tıp yöntemi olduğunu açıkladı.

Semptomları bastırmak yerine tedavi etmek

Homeopati, hastalıkları semptomları bastırmak yerine her bireyi bütün olarak ele alan bir tedavi yöntemi. Bu yaklaşım, insanın içindeki iyileştirme enerjisini aktive ederek hastalığın temel nedenlerine odaklanır. Uzm. Dr. Selin Turan, örnek olarak, bir soğanın kesilmesi sırasında hissedilen yanma hissi ile saman nezlesi semptomlarının benzerliğini vurguladı.

Hastalığa değil hastaya odaklanma

Homeopati, hastalıklara isim vermek yerine hastanın kendisine odaklanır. Sağlığın sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal bir denge gerektirdiğini belirten Dr. Turan, hastaların tedavisinde kişinin tüm yaşam detaylarına, davranışlarına, alışkanlıklarına, psikolojik durumlarına ve fiziksel bulgularına dikkat edildiğini belirtti.

Bağışıklık sistemini dengeleme

Homeopati, bağışıklık sisteminin dengelemesi temel ilkesine dayanır. Kişiye, semptomlarına ve problemin derinliğine uygun bir remedi (homeopatik ilaç) verilir. Bu remedi ve hastanın semptomları arasındaki benzerlik, iyileşme sürecini başlatır. Bu tedavi yaklaşımı, akut ve kronik hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.