HDP Siirt Milletvekili Yıldırım:

HDP Siirt Milletvekili Yıldırım:

"Yöneticilerimiz, ABD ve Rusya'ya, 'Kürtlere bir şey verilecekse biz veririz, siz geldiğiniz yere gidin' demeliydi"

TBMM (AA) - HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, "Yöneticilerimiz, ABD ve Rusya'ya, 'Kürtlere bir şey verilecekse biz veririz, siz geldiğiniz yere gidin' demeliydi." ifadesini kullandı.

Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, eleştirilerini, iktidarı ya da bir kurumu eleştirmek ve yıpratmak amacıyla yapmadığını, zaman zaman partisini de eleştirdiğini söyledi.

Türkiye'yi yönetenlere seslenmek istediğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"(Kürtler, ABD ve Rusya'ya güvenmesin) diyorsunuz. Peki siz onlara güveniyor musunuz? Bugün Kürtleri yarı yolda bırakan güçler, yarın sizleri de yarı yolda bırakmaz mı? Sizin yerli ve milli dediğiniz projenin içinde eğer Kürtler ve onların hakları yoksa, bu proje yarım kalmış demektir ve yarım kalmaya da mahkum demektir. ABD ve Rusya, Türkler ve Kürtlerin hep yarım kalmasını istemişlerdir.

Sizin şunu demeniz gerekiyordu; 'Ey ABD ey Rusya devreden çıkın, biz Kürtlerle bin yıllık kardeşliğe sahibiz. Kürtlere üniter yapı içerisinde bir statü verilecekse biz buna çözüm bulabiliriz.' Selçuklu ve Osmanlı geçmişte Kürtlere haklarını vermişti. Yöneticilerimiz, ABD ve Rusya'ya, 'Kürtlere bir şey verilecekse biz veririz, siz geldiğiniz yere gidin' demeliydi. Kürtler ABD ve Rusya'yı da iyi tanıyor. Kürtler, 1946'da Mahabad Kürt Cumhuriyeti'ni kurduranın da bir yıl sonra yıktıranın da Rusya olduğunu biliyor."

Yıldırım, "Çözüm ÖSO ve benzerleri ile işbirliği yapmak değildir, Kürtler'le işbirliği yapmaktır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :