Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen'in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde toprağa verildi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen'in (27) cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karacören beldesinde toprağa verildi.

Uçakla Afyonkarahisar'daki askeri havaalanına getirilen şehit Esen'in cenazesini, ailesi ve yakınları karşıladı. Buradan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, merkeze bağlı Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesindeki annesinin evine getirildi.

Okunan duanın ardından, şehidin yakınlarından helallik alındı.

Şehidin annesi Ayşe Esen'in, oldukça bitkin olduğu gözlendi. Şehidin nişanlısı Sibel Sülün de tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze törenine katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da şehit Esen'in yakınlarına taziyelerini iletti.

Şehit yakınlarını teselli etmeye çalışan Bakan Eroğlu, "Şehitlik en yüce makam, şehitler ölmez. Cenabı Allah, Kur'anı Kerim'de 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin, onlar diridir ama siz onu sezemezsiniz, anlayamazsınız' buyuruyor. Allah sizlere sabır, dayanma gücü versin. Cennete kavuştursun." dedi.

Şehit Esen'in cenazesi, daha sonra belde meydanına alındı. Tabuta sarılan anne Ayşe Esen, "Oğlum evimi boş bıraktın gidiyorsun." diyerek gözyaşı döktü.

- "Kuzum şimdi burada mı yatıyor?"

Anne Ayşe Esen'in "Kuzum şimdi burada mı yatıyor?" sözleri üzerine etrafındaki herkes gözyaşına boğuldu. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da gözyaşlarını tutamadı.

Tören alanında Başbakan Binalı Yıldırım'ın gönderdiği taziye mesajı okundu.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, sloganlar eşliğinde götürüldüğü Karacaören Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi, yakınları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Esen'in 8 ay önce nişanlandığı, önümüzdeki aylarda da düğününü yapacağı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler