Güvenoğlu; ikinci el araç alacakları uyardı

Güvenoğlu; ikinci el araç alacakları uyardı

Konya ikinci el otomobil piyasasının nabzını tutan Güvenoğlu Otomotiv, 5 yıldır ilkeli ve güvenilir firma anlayışıyla, sağlam adımlarla yoluna devam ediyor.

3 ortak olarak işletilen Güvenoğlu otomotiv, kısa sürede açtıkları oto galeri işletmesiyle sektörde adlarından söz ettiren firmalardan olmayı başardı. 5 yıldır otomobil alım satım sektöründe itibarını koruyan Güvenoğlu Otomotiv 2 şubesiyle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. İşletme ortaklarından Şükrü Yiğitoğlu, ikinci el otomobil piyasasının güvenilir olması gerektiğine vurgu yaparak, “Otomobil alacak müşteriler, beğendikleri otomobil hakkında tüm doğru bilgiyi galericiden alması çok önemli. Müşteriden gizlenen her kusur, güvenini azaltır. Satılacak otomobil müşteriye verilmeden önce her yönüyle iyi araştırılmalı ve müşteriye doğru bilgilerle satılmalıdır” dedi. 

AZ KULLANILMIŞLIĞA BAKIN

Otomobil alırken artık az kullanılmışlığa değil fiyatına bakılıyor” diyen Yiğitoğlu, fiyatlarını uygunluğunun yanında kilometresinin çok fazla olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Yiğitoğlu, “Her aracın modeline ve markasına göre fiyatı oluyor. Bunların yanında araçlarda değişen parça, boyalı bölge olabiliyor. Bir araçta bunların olması normaldir. Aracın fiyatını etkileyen unsurlar ise ağır hasar kaydı olmasıdır” dedi.  Güvenoğlu Otomotiv ortaklarında Mustafa Gültekin ise; ikinci el araç sahibi olmak isteyenlere tüm marka, model, yaş ve kilometredeki araçlarla hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.  İkinci el pazarında yaklaşık 2.5 milyon otomobil satıldığını aktaran Gültekin, “Bu da sıfır otomobil satışlarının 3 katına denk gelmektedir. Bu pazarda kurumsal ikinci el satışlarının yaklaşık yüzde 5 gibi çok düşük bir payı var. Biz Güvenoğlu Otomotiv markasıyla müşterilerimizin hayatını kolaylaştırarak kurumsal pazarı tercih etmesini hedefliyoruz” dedi. Konya’nın ikinci el otomobil piyasasının kalbi olan Oto Galericiler sitesinde bir çok eksiğin tamamlanmadığını anlatan işletme ortaklarından Enver Evkaya ise, en büyük sorunun sitede güvenlik bulunmadığından yakındı. Servet R. Çolak - Memleket