Gümrük Genel Tebliği'nde değişiklik

Gümrük Genel Tebliği'nde değişiklik

Onaylanmış kişi statü belgeleri 15 Ağustos 2017'ye kadar geçerli olacak

ANKARA (AA) - Gümrüklerde belirli şartlar çerçevesinde işlemlerde kolaylık sağlanması amacıyla verilen "onaylanmış kişi statü" belgeleri 15 Ağustos 2017'ye kadar geçerli olacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Onaylanmış Ki̇şi̇ Statüsüne İli̇şki̇n Gümrük Genel Tebli̇ği̇'nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, mevcut A veya B sınıfı onaylanmış kişi statü belgesi olan kişilerin, söz konusu belgelerinin geçerlilik süresi 15 Ağustos 2017'ye kadar uzatıldı.

Statü belgesi talepleri, onaylanmış kişi statüsü başvurusunun ön incelemesi için sözleşme yapıldığı tarih itibarıyla, başvuru sahibinin 2 yıldan daha az süredir faaliyette bulunduğunun anlaşılması durumunda reddedilecek.

Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği uyarınca da adlarına yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası düzenlenmiş olduğunun tespit edilmesi halinde de söz konusu talebin reddedilmesi kararlaştırılacak.

Öte yandan, tebliğ ile beyanların kontrol türüne ilişkin kolaylaştırmalardan yararlanma iznine ilişkin de çeşitli düzenlemelere gidildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler