Grip aşısı sorunsalı çözüme kavuştu! Bakanlık planı açıkladı

Grip aşısı sorunsalı çözüme kavuştu! Bakanlık planı açıkladı

Sağlık Bakanlığı grip aşısı hakkında bir açıklama yayınladı. Bakanlık risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılmasına karar verdi.

Koronavirüs salgınıyla birlikte grip aşısına olan talepler arttı. Sağlık Bakanlığı aşının temini için harekete geçerken risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılmasına karar verdi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bakanlığımız, geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla influenza aşısı temin etmek üzere bağlantılarını sağlamış durumdadır. Ancak tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edilmektedir. Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür.

1-Vatandaşlarımız risk durumlarını E-nabız sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir.

2. İlgili aşı, hekimler tarafından sadece Reçetem Sistemi üzerinden yazılacaktır. Manuel yazılan reçeteler işleme alınmayacaktır.3. İlgili aşı yalnızca serbest eczanelerce temin edilecektir. Eczanenin Reçetem Sistemi’ne reçeteyi girmesi ile İlaç Takip Sistemi’nde (İTS) aşı temin hakkı oluşturulacaktır.

LİSTE e-NABIZ'A YÜKLENDİ

Vatandaşlar bu iddianın üzerine aşı olup olamayacağını merak ederken, aşı listesi e-Nabız'a yüklendi. Vatandaşlar e-Nabız uygulamasını kullanarak grip aşısı olup olamayacaklarını öğrenebilecek.

FİYAT DEĞİŞMEDİ

Öte yandan 72,64 lira olan fiyat da değişmedi. Bu yıl da vatandaşlar aynı ücret üzerinden aşı yaptırabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.