Gribi atlatmaya çalışırken daha çok hastalanmayın

Gribi atlatmaya çalışırken daha çok hastalanmayın

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Uyarıyor: Gereksiz İlaç Kullanımı, Griple Mücadeleyi Zorlaştırabilir!

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dilek Yağcı Tüysüz, grip enfeksiyonlarına karşı bilinçsiz ilaç kullanımının, istenmeyen sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Tüysüz, grip tedavisinde antibiyotik kullanımının etkisiz olduğunu belirterek, vatandaşları kontrolsüz ilaç alımından kaçınmaya ve vitamin takviyelerini doktor onayı olmadan kullanmamaya çağırdı.

Tüysüz, grip enfeksiyonlarının nezle ve soğuk algınlığıyla karıştırılabileceğine dikkat çekerek, grip belirtilerinin üst solunum yollarının yanı sıra alt solunum yollarına da etki ettiğini vurguladı. Grip, özellikle kronik hastalıkları bulunan ve yaşlı bireylerde ciddi komplikasyonlara yol açabilen bir virüs hastalığıdır. Tüysüz, grip kaynaklı ölümlerin genellikle altta yatan kronik hastalıkların tetiklenmesi sonucu gerçekleştiğini ifade etti.

Ayrıca, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği tarafından yapılan uyarıda, grip belirtileri gösteren kişilerin antibiyotik kullanmaktan kaçınmaları gerektiği ve ilaç kullanımının mutlaka bir doktor gözetiminde olması gerektiği vurgulandı. Bilinçsiz ilaç kullanımının alerjik reaksiyonlara, karaciğer ve böbrek yetmezliklerine, farklı ilaç etkileşimlerine neden olabileceği belirtilerek, hastalıkların kontrolünü güçleştirebileceği uyarısı yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.