GİV Konya'da MEVKA TeknoGirişim Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları

GİV Konya “MEVKA TeknoGirişim Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları”nda Konyave Karaman’dan seçilen 4 iş fikrinin tanıtıldı. Innopark TGB Genel Müdürü Prof. Fatih Botsalı e Start-Up'lara Yatırım Araçları konusunda katılımcıları bilgilendirdi

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), Girişimci Buluşmaları devam ediyor. GİV Konya'da bu ay “MEVKA TeknoGirişim Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları” kapsamında Konya ve Karaman’dan seçilen 4 iş fikri tanıtıldı. Programın selamlama konuşmalarını GİV Konya Başkanı Fatih Ceylan ve MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı yaparken, Innopark TGB Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı ise Start-Up'lara Yatırım Araçları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

fatih-ceylan.jpg

Girişimciliğin desteklenmesinin önemine vurgu yapan GİV Konya Başkanı Fatih Ceylan, "Girişimci tek başına ülkesini kalkındırır. Omuzlar ve omuzları üstünde yükseltir. Dolayısıyla girişimciliğin desteklenmesi, yeni nesil arasında yaygın hale getirilmesi milli bir meseledir. Bu bakımdan girişimciliğin desteklenerek girişimcilerin cesaretlendirilmesi çok kıymetlidir. Bu program da bu amaçla düzenlendi. Girişimcilerimizin hikayelerini projelerini dinleyecek, kendilerini cesaretlendireceğiz. Belki bir seferde projeleri hayata geçemeyecek ancak onlara yılmamaları, korkmamaları, pes etmemeleri gerektiğini, girişimcilerin en çok çalışanlar olduğunu ve böyle olması gerektiğini tekrar hatırlatacağız” dedi.

Girişimciler yardım istediğinde onlara destek vereceklerini ifade eden Ceylan, “Ancak bilinmelidir ki girişimcilik zor bir iştir, meşakkatli bir yoldur. u yola girince hemen kazanacağını zannetmek başından kaybetmektir. Ülkemizde ve dünyada her gün yüzlerce girişim hikayesi kaybolup gitmektedir. Bunların bir bölümü hayata geçirilebilmiş olsa ülke ekonomisine katkıda bulunacaklardı. Mücadele ruhu taşımak girişimcilerin işidir” diye konuştu.

givbostanci.jpg

MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı ise, girişimciliğin zor ve meşakkatli bir süreç olduğuna işaret ederek, verilen desteklerin önemine dikkat çekti. Bostancı, “Biz de kalkınma ajansları olarak bu süreçte, belli bölgelerdeki ajanslarımız üzerinden destek olmaya gayret gösteriyoruz. MEVKA olarak şu ana kadar Karaman’da kurduğumuz iş geliştirme merkezi, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Ticaret Odası ile birlikte kurduğumuz mesleki eğitim merkezi bizim girişimcilik alanında yürüttüğümüz önemli projelerin başında geliyor. Bunun yanında 2021’den bu yana girişimcilik alanındaki çalışmalarımızda TR52 Bölgesi Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Programı başlığı altında yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.

Bostancı, bölgedeki girişimcilik imkanlarının iyileştirilmesi adına özellikle mesleki ve teknik eğitim al yapılarının geliştirilmesi için bir mali destek programı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bölge genelinde 37 tane farklı mesleki eğitim atölyesinin kurulmasını sağladık” dedi.

givbotsali.jpg

Innopark TGB Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı ise Start-Up'lara Yatırım Araçları konusunda bilgilendirmede bulundu.

Prof. Dr. Fatih Botsalı, Girişimci İşadamları Vakfı’nın girişimcilik konusunda ilk faaliyete başlayan kuruluş olduğunu belirterek, “Siz bu işi iyi biliyorsunuz, size çok da söyleyebileceğim bir şey yok. Bugün size dünya literatüründe yatırımcılık nasıl olur o konulara dikkatinizi çekmek istiyorum. Fırsatını bulmuşken gençlere bazı mesajlar vermek istiyorum. MEVKA girişimcilik konusunda çok güzel faaliyetler yapıyor. Şuanda da güzel işbirliklerimiz var. Sadece MEVKA değil artık herkes bunun farkında. Avrupa Birliği bunun farkında. Ufuk Avrupa diye bir program var, tamamen girişimcilik ve inovasyonu desteklemek üzerine” dedi.

fatihbotsali.jpg

"KAFE KÖŞELERİNDE İNTERNETLERDE GEZEN BİR GENÇLİĞİN BİZE HİÇBİR FAYDASI YOK"

Bütün dünyada ülkelerin zengin olmanın yolunun inovasyondan geçtiğini gördüğüne işaret eden Botsalı, “Yani zengin olmanın yolu inovasyon, inovasyonun faili de girişimciler. O sebeple en önemli kaynak girişimci, nitelikli insan kaynağı. Yani girişimci olmayan uyuşuk bir insan kaynağının hiçbir önemi yok. Kafe köşelerinde internetlerde gezen bir gençliğin bize hiçbir faydası yok. O yüzden bizim gençleri girişimci olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bu bir tek vakfın kendi başına yapabileceği bir şey değil, bu bir ekosistem ve herkesin farklı rolü var. Aslında anne babaların çocuklarını girişimci ruhla yetiştirmesi gerekiyor. Biz esnaf çocuğuyuz, o kültürde yetiştik. Dolayısıyla ailede başlıyor bu ama okulda özellikle üniversitelerin de bunda çok önemli bir rolü var.. Tabi Devletimiz girişimci ve yenilikçi üniversite endeksi diye bir endeks koydu. Üniversitelerin girişimciliğe ne kadar destek verdiklerini bu endekse göre puanlıyor, sıralıyor. TÜBİTAK’ın, KOSGEB’in, mentörlerin, yatırımcıların, kamu kurumlarının, bakanlıkların herkesin belli rolü var” ifadelerini kullandı.

giv.jpg

“MEVKA TeknoGirişim Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları” kapsamında Konya
ve Karaman’dan seçilen 4 iş fikri tanıtıldı, iş fikirleri sunumları gerçekleştirildi. Girişimci adayları Harsat tarımsal girdiler dijital pazar yeri platformu, Önersene yazılım projesi, Hareketli rafları olan akıllı dolap ve Okullar için interaktif üniteler projelerinin sunumlarını yaptı.

fatihbotsali-001.jpg

giv-001.jpg

givkonya.jpg

aa800129-3db6-4058-9f10-826a28b2d8e3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.