Ford’un dört kurtarıcısı Türkiye’den

Ford’un dört kurtarıcısı Türkiye’den

Ford’un tamamen yenilenecek hafif ticari araç yelpazesi Ford Otosan tarafından geliştirdi.

Zararda olan Avrupa operasyonunu karlı hale getirmek amacıyla bir plan yapan Ford Motor Company, bu amaçla 2017 yılına kadar 15 küresel modelini bu kıtada piyasaya sunacak. Her sınıfta lider olma ve satışlarını yüzde 20 artırma hedefiyle yola çıkan Ford, bu kapsamda hafif ticari araç model yelpazesini de tamamen yenileyecek. Ford Otosan, tamamen yenilenecek dört hafif ticariyi geliştirirken, üçünün üretimini de gerçekleştirecek.

Yıl sonuna kadar 1 milyar doları bulması beklenen Avrupa'daki zararın önüne geçmek için ürün atağı başlatan Ford Motor Company, bu kapsamda Avrupa pazarında büyüme potansiyeli yüksek olan sınıflarda daha atak olmaya karar verdiğini açıkladı. Avrupa'da en hızlı büyümenin SUV modellerinde olduğunu ve olacağını gören Ford, bu yüzden Kuga'nın yanına Brezilyalı küçük EcoSport'u ve ABD'de satılan Edge modellerini de ekleyecek. Mondeo'yu tamamen yenileyen Ford, sınıfın gözdelerinden Fiesta'yı da gençleştirdi. Ve son olarak, Amerikan ikonlarından Mustang'i de Avrupa'da satışa sunmaya hazırlanıyor.

500 BİN ADETLİK UMUT

Ford'un Avrupa'da karlı bir hale gelmesini sağlayacak kurtarıcılar ise, tamamen yenileyeceği hafif ticari araç yelpazesi olacak. Avrupa'daki ticari araç satışlarının 2017'ye kadar yüzde 30'dan fazla artarak yıllık 4 milyona ulaşacağını, küçük ticari araç sınıfının da yüzde 70'ten fazla büyüyeceğini öngören Ford, iki yıl içinde tamamen yeni bir hafif ticari araç yelpazesine kavuşacak. Ford'un amacı 2016'ya kadar yıllık 500 bin adetlit ticari araç satışıyla, yüzde 9.3 olan pazar payını 13'ün üzerine çıkarmak.

Bu hedefte en büyük yardımcısı da, Ford Otosan olacak. Tamamen yeni Transit Custom, Transit, Transit Connect ve markanın ilk kez sunacağı yeni ticarisi Transit Courier, Ford Otosan tarafından geliştirildi. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, dört yeni ticariyi tamamen kendilerinin tasarlayıp geliştirdiğini, bununla birlikte üçünün de üretimini kendilerinin üstlendiğini belirtti.

ÜRETİME DE HAZIRLAYACAK

Neredeyse bağımsız bir ticari araç markası haline gelen Transit'in Custom ve Turneo Custom modellerinin üretimine başladıklarını, gelecek yıl da büyük boyutlu Transit'i bantlara alacaklarını hatırlatan Yenigün, ilk kez sunulacak Courier'in de yeni fabrikada 2013 sonlarında üretilmeye başlayacağını vurguladı.
Büyük Transit modelinin, ABD kıtası için 2013'den itibaren Amerika'da üretilmeye başlayacağını da kaydeden Yenigün, tüm bu araçların tasarım ve mühendisliklerinin Ford Otosan'ın Ar-Ge'sine ait olduğunun altını çizdi. Halen üretilmekte olan Transit Connect modelinin, gelecek yıl ağustos ayında Gölcük'teki bantlara veda edeceğini de söyleyen Yenigün, "2013 yılının haziran ayı gibi yeni Transit Connect'in İspanya'daki deneme üretimleri başlayacak. Bu aracın üretime hazırlanmasını da, oraya gidecek arkadaşlarımız yapacak" dedi.
Üretimi sona ermesine karşın güncel Transit Connect'in satışına 2013 sonuna kadar devam edeceklerini belirten Haydar Yenigün, "Aynı şekilde ABD'deki satışları da sona ermeyecek. Bu nedenle gelecek yıl Transit Connect üretimimiz biraz yoğun olacak. 2013 sonundan itibaren de Türkiye'de İspanya'dan ithal edeceğimiz Transit Connect'i satacağız" diye konuştu.

YENİ GÖLCÜKLÜ GÖKTEN İNDİ

Ford Otosan'ın Gölcük'teki mevcut fabrikasının yanında temeli atılan ve 260 milyon dolara malolması planlanan Yeniköy tesisinde üretilecek tamamen yeni Transit Courier, Amsterdam'daki toplantıda adeta gökten indirildi. Transit Courier'nin, yılda 110 bin adet üretilmesi planlanıyor.

EcoSport
Brezilya'da geliştirilen ve üretilen EcoSport, Türkiye'ye 2014 başlarında gelecek. Araçta 1.0 lt Ecoboost motor da yer alacak.

Kuga
Yenilenen haliyle 2013'ün ilk çeyreğinde Türkiye'de olacak. 1.6 lt dizel motor seçeneği de bulunacak.

Edge
ABD kıtasında halen satılan Edge, Avrupa'ya tamamen yeni haliyle gelecek.

Mustang
Avrupa ve Türkiye'de 2014 yılında, tamamen yenilenmiş haliyle satışa sunulması gündemde...

Fiesta
Makyajlanan popüler Fiesta, bu haliyle 2013'ün ilk çeyreğinde Türkiye yollarında olacak.

Transit Connect
2013 yılının sonuna doğru İspanya'dan ithal edilmeye ve satılmaya başlanacak.

Transit
Mevcut Transit ailesi için de bir yenilik olan bu aracın, 2013 sonlarında Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor

Mondeo
Tamamen yeni Mondeo, 2014 yılı başında Türkiye'ye gelecek. Araçta 1.0 lt Ecoboots motor seçeneği de olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler