Filenin Sultanları Konyalı gençlere ilham oldu

Filenin Sultanları Konyalı gençlere ilham oldu

Filenin Sultanları'nın başarısı gençlerin voleybola ilgisini artırdı. Konya'da bir lisede açılan voleybol kursu, gençlerin sporla tanışmalarını ve sağlıklı bir gelecek inşa etmelerini hedefliyor.

Konya'nın Karapınar ilçesindeki Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonundaki kurslara 30 öğrenci katılıyor. Haftanın belirli günlerinde Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitim Öğretmeni Fehmi On tarafından öğrencilere voleybol sporu sevdiriliyor.

AMAÇ; SPORU SEVDİRMEK, SAĞLIKLI GENÇLER YETİŞTİRMEK

Voleybolun temel kurallarını öğrettiklerini belirten Beden Eğitim Öğretmeni Fehmi On, "Voleybol tekniklerini anlatıp sahada da uygulamalarını görüyoruz. Amacımız gençlerimize sporu sevdirmek ve sağlıklı gençler yetiştirmektir. Haftanın 3 günü voleybol çalışması yapıyoruz. Sporcularım antrenmanlara zinde, istekli ve heyecanlı geliyor. Kursumuzda 30 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimiz altyapıdan yetiştirip sporla uğraşmalarını sağlamak istiyoruz. Hiç bir maddi beklenti olmadan çocuklarımızın iyi bir sporcu ve iyi bir insan olmaları için çabamız sürecektir" diye konuştu.

GENÇLERİMİZ EN AZ BiR SPOR DALIYLA İLGİLENSİN

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, gençler için yapılan her çalışmaya büyük önem verdiklerini belirterek, "Hedeflerimizden birisi gençlerimiz hayatları boyunca en az bir spor dalıyla ilgilensin ve yaşamlarının her safhasında sporla iç içe olsunlar. Bu tür kurslarda sporla tanışan ve seven gençlerimiz ileride madalyalar kazanan profesyonel sporcular olarak ilçemizi temsil etsinler. Bu noktada her alanda gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

YETENEKLİ GENÇLER İÇİN FIRSAT

Kursa katılan öğrenciler ise, voleybol sporunun kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Derslerimize pozitif katkısı oldu. Evde tablet ve sanal oyun oynamak yerine sporla uğraşmak en iyisi. Voleybol kursları çok verimli geçiyor. Yetenekli olan arkadaşlarımız için fırsat" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.