FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma

Gaziantep'teki soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan 10 hakimden 5'inin tutuklandığı, 2'si hakkında adli kontrol kararı uygulandığı, 3'üyle ilgili arama, yakalama ve gözaltı işlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi- Bir adliye personelinin tutuklandığ

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan 10 hakimden 5'inin tutuklandığı, 2'si hakkında adli kontrol kararı uygulandığı, 3'üyle ilgili arama, yakalama ve gözaltı işlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs, ayrıca bu örgüte üyelik suçlarından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaların devam ettirildiği belirtildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesinin 10 Ağustos 2016 tarihli kararıyla görevden uzaklaştırılan 648 hakim ve savcıdan Gaziantep'te görev yapan toplam 10 hakim ve savcıdan 5'inin tutuklandığı, 2'si hakkında adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakıldıkları, 3'ü hakkında arama, yakalama ve gözaltı işlemlerinin devam ettirildiği aktarıldı.

Adliye personelinden M.K. isimli kişinin tutuklandığı, 3 kişininse adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Ayrıca 1 adliye personeli, 1 infaz koruma memuru, 3 öğretmen, 1 özel okul öğretmeni, 1 özel üniversite öğrencisi ve 1 öğrencinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :