FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe" davası

FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe" davası

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:- "Bu mücadele bitmemiştir, henüz bu örgütün görünen yüzü açığa çıkmıştır. 60 yıllık bir yapının, bir yıllık bir mücadele sürecinde devletin bütün organlarından temizlenmesini beklemesin kimse. Hadisenin asıl tehlikel

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, FETÖ ile mücadelenin bitmediğini, henüz bu örgütün görünen yüzünün açığa çıktığını belirterek, "60 yıllık bir yapının, bir yıllık bir mücadele sürecinde devletin bütün organlarından temizlenmesini beklemesin kimse. Hadisenin asıl tehlikeli tarafı şu; Gülenizm denilen ideoloji üzerinden bu coğrafya topyekun küresel egemenlerin istediği noktaya getirilmek isteniyor. Devletimizin bağımsızlığı, Gülenizm ideolojisi üzerinden teslim alınmak isteniyor." dedi.

Külünk, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı ana darbe davasını izlemek ve şehit yakınları ile gazilere destek vermek için, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

Davaya ilişkin, gazetecilere açıklama yapan Külünk, duruşmaların bütününü takip ettiklerini, çünkü bunun bir istiklal mücadelesi olduğunu belirtti.

Külünk, 15 Temmuz'da aziz milletin çatısı olan devletin çatısının çökertilmek istendiğini dile getirerek, "15 Temmuz'da İslam'ı İslamsızlaştırma projesi, Türkiye üzerinden egemen kılınmak istendi. 15 Temmuz sadece Türkiye'de vücut bulmuş ama bir büyük küresel projenin pratize edilmesidir." dedi.

Bu topraklarda bu aziz milletin ne kimliğini ne varlığını ne de devletini hainlere teslim etmediğini ifade eden Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Davaları takip ediyoruz, bir sulandırma, davaları asli mecrasından saptırma, bir adım daha ileri giderek şehit ailelerine, gazilere, duruşmaları izlemeye gelen vatandaşlara yönelik küstahlık, alçaklık ve hadsizlik katsayısının yükselişine tanık oluyoruz. Milletimizin bu konudaki hassasiyeti çok yüksek.

Bu mücadele bitmemiştir, henüz bu örgütün görünen yüzü açığa çıkmıştır. 60 yıllık bir yapının, bir yıllık bir mücadele sürecinde devletin bütün organlarından temizlenmesini beklemesin kimse. Hadisenin asıl tehlikeli tarafı şu; Gülenizm denilen ideoloji üzerinden bu coğrafya topyekun küresel egemenlerin istediği noktaya getirilmek isteniyor. Devletimizin bağımsızlığı, Gülenizm ideolojisi üzerinden teslim alınmak isteniyor."

Üniversitelere de seslenen Külünk, şunları söyledi:

"Üniversitelerin bu suskunluğunu anlamak mümkün değil. Açık çağrı yapıyorum; bu örgütün insan psikolojisi, örgütlenme yapısı, iktisadi anlayışı, devlete, yerli ve milli olan ne varsa buna bakışı, dünyaya bakışıyla ilgili bilimsel zeminde yapılacak çalışmalara üniversitelerin duyarlılık göstermesi lazım. Çünkü bu bilindik, sıradan bir örgüt değil. Bu örgütten ümitlerini kestikleri için, bu örgütün bir daha Türkiye'de karşılık bulamayacağını gördükleri için yeni bir örgüt hazırlığı içindeler. Çünkü biliyoruz ki dünyadaki egemenler, bu coğrafyayı kendi başına bırakmamak, bu coğrafyayı nasıl DEAŞ üzerinden şekillendirmek istiyorlarsa, DEAŞ'ın ve PKK'nın yedeğini bir yerde tutuyorlarsa, FETÖ'nün aklının yedeğini bir başka modelle sahneye sürme noktasında hazırlıkları her zaman mevcuttur."

- "İfadelerini değiştirerek bir tiyatro oynama arayışı içindeler"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya da o kutsal günü her zaman hatırlamak ve onun arkasında durduklarını göstermek adına Türk milletinin vekilleri olarak, milletin davasını takip etmek üzere Silivri'de bulunduklarını söyledi.

Hainlerin, Türk adaletinden gerekli cezayı aldığını görene kadar takip etmeye devam edeceklerini vurgulayan Sarıkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Son zamanlarda görüyoruz ki burada bir tiyatro oynanmaya başlandı. Bu hainler ifadelerini değiştirerek, kameralarla ve diğer bütün teknolojik aygıtlarla tespit edilen hainliklerini, değişik şekillerde ifadelerini değiştirerek bir tiyatro oynama arayışı içindeler. Bu tiyatronun oynanmasına eminiz ki Türk adaleti izin vermeyecek. Çünkü bunların ne kadar sahtekar, ne kadar adi, ne kadar üçkağıtçı bir şekilde bunları planlayabildiklerini öğrettiler bize. Son zamanlarda oynamaya çalıştıkları bu büyük tiyatro oyununun da yüce Türk adaleti tarafından bozulacağına ve milletimizin beklediği gerekli cezalandırmanın kısa zamanda yapılacağına inancımız tam." dedi.

- "Bu ülkeyi düşmanlara teslim etmeyi arzu eden bir iradeydi"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da davanın tarafı olduklarını belirterek, "İddianameler hazırlandı, mahkemeler kuruldu. Şimdi milletin karşısında, millete yeltendikleri işgal girişiminin hesabını verecekler. En adil şekilde hak ettikleri sonuca ulaşmalarını bekliyoruz." dedi.

TBMM'nin tarihinde ilk defa bombalandığını, işgal edildiğini hatırlatan Turan, milletin en yüce kurumları olan Cumhurbaşkanlığı makamı, emniyet birimleri, istihbarat teşkilatlarının, düşman işgalcileri tarafından bile böyle alçakça tecavüzlere uğramadığını dile getirdi.

Turan, yargılamaların şahidi olacaklarını belirterek, siyasilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının bu davayı izleyeceğini ifade etti.

Turan sözlerini şöyle tamamladı:

"15 Temmuz, milletimizin demokrasisine, özgürlüklerine, insan haklarına yapılmış bir darbe girişimidir. Türkiye'deki hür seçimleri, demokratik idareyi, milletin seçtiği hükümeti ortadan kaldırıp, yerine bir darbe hükümeti getirmeyi, bu ülkeyi düşmanlara teslim etmeyi arzu eden bir iradeydi. Millet olarak, Cumhurbaşkanımızın dirayetli önderliği, hükümetimizin sağlam duruşu, milletimizin liderlerinin arkasındaki kararlı mücadelesiyle bunu atlattık."

Milletvekilleri, açıklamalarının ardından duruşmayı izlemek üzere mahkeme salonuna geçti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler