FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 31'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davada, 21 sanık savunma yaptı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 31'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davada, toplam 21 sanığın savunması alındı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda görülen duruşmada, savunmasını yapan tutuklu sanık Metin Hanay, ekonomik sıkıntı yaşadığı dönemde üniversite arkadaşı Kerem Aydın'ın yönlendirmesiyle Sarıyer'de bir ikamette kaldığını söyledi.

Hanay, oturduğu evin kirasını Aydın’ın ödediğini belirterek, şunları söyledi:

"Maddi sıkıntılar yaşıyordum. İş arıyor ve kalacağım yerin de iş yerine yakın olmasını istiyordum. Kerem, benim bu durumumu bildiği için Sarıyer'deki evde kalabileceğimi söyledi. Eve gittiğimizde çok sayıda kolilenmiş kutu gördüm. Kerem’e bu kolilerde ne olduğunu sordum, o da TUSKON'a ait muhasebe evrakları olduğunu ve alacağını söylemişti. Kolilere hiç bakmadım, içinde ne var bilmiyorum. Bir süre koliler bende kaldı. Kerem’e eşyalarını ne zaman alacağını sorduğumda TUSKON'un kapatıldığını, evrakları ise atmamı söyledi. Ben de para kazanırım diye kolileri Yunus isimli bir arkadaşla irtibat kurarak geri dönüşüm firmasına satmak istedim. Yunus, bana kolilerde ne olduğunu sorduğunda TUSKON'a ait muhasebe evrakları olduğunu söyledim. Kendisi, bu eşyaları alamayacağını, kargo aracılığıyla kolileri taşıttırmamı istedi. Ben de öyle yaptım. Kargo firmasıyla anlaştım ve belirlenen yere götürdüğümde ise polis operasyon yaptı."

İş adamı olmadığını söyleyen Hanay, gerçekleştirdiği yurt dışı seyahatlerinde ise tek başına bulunduğunu, TUSKON aracılığıyla herhangi bir ülkeye gitmediğini ileri sürdü.

Mahkeme başkanının, "Kerem Aydın nerede biliyor musun?" şeklindeki sorusuna Hanay, "Brüksel’de diye biliyorum. Beni sattı, gitti. Zaten o yapının en iyi yaptığı şey bu herhalde" şeklinde cevap verdi.

Hanay'ın bu cevabı karşısında Öztürk de, "Demek ki, o da yurt dışına buhar olup gidenlerden" diye karşılık verdi.


- "F.G, Fetullah Gülen olabilir"

Bir diğer tutuklu sanık İlhan Karagöz, mali müşavir olduğunu, tutuklandıktan sonra ofisini kapattığını, hiçbir cemaate, tarikata üye olmadığını, çevre edinmek için İKTİSAD'a üye olduğunu, Bank Asya’da uzun süredir hesabının olduğunu, mükelleflerinin banka tercihlerine göre bankalarda çalıştığını savundu.

2015 yılının son aylarında, aidatların ve kiraların ödenmemesi sonucunda derneği kapatma kararı aldıklarını aktaran Karagöz, 2016 yılının başlarında derneğin kapatıldığını, TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu’na dernek başkanının ricası üzerine giderek, imza attıktan sonra çıktığını, akşam televizyonlardan konuşmayı öğrendiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk’ün "Bond çanta içerisinde bulunan 'Söyleme Yaz' başlıklı bir belge üzerinde 'Çok ciddi oyunlarla kaybettiğimiz değerlerimizi şakalarla geri kazanamayız. M.F.G.' yazılı olarak evinde yapılan aramada bulunmuş. Bu not nedir? M.F.G. kimdir? Altındaki isimleri kimlerdir?" diye sordu.

Sanık Karagöz, "Altındaki isimler mükellef isimleridir. Çok eski bir kağıt galiba. İsmi yazanlardan biri vefat etmişti. Hoşuma giden bazı sözleri yazıyordum. F.G. Fetullah Gülen olabilir. M de Mustafa olabilir." dedi.

Bir kısım sanıkların savunmalarının alınmasından sonra duruşma pazartesi gününe ertelendi.

Pazartesi gününden itibaren görülen duruşmalarda toplam 21 tuutklu sanığın savunması tamamlanmış oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :