FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Aydın ve Manisa'da vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor

AYDIN (AA) - Darbe girişiminin ardından Aydın ve Manisa'da vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Aydın'da binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek "Demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Kent meydanında toplanan her yaştan çok sayıda vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak, "Bu vatan bizimdir, bizim kalacak", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Meydanın bazı noktalarına, "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı" ve merhum başbakanlardan Adnan Menderes ve Turgut Özal ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı "Milletin Adamları" yazılı pankartlar asıldı.

"Demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara destek için alana gelen Vali Ömer Faruk Koçak, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi adeta tarih yazdığını ifade etti.

Koçak, "15 Temmuz hain darbe girişimi zalimlerin oluşturmak istediği kırılmanın tersine döndüğü gündür. 16 Temmuz’dan itibaren artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye’nin, Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu yedi düvel bir kez daha gördü."

İlk günden itibaren nöbet tuttuğunu anlatan 57 yaşındaki Adnan Kaya da "Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrının ilk anından itibaren buradayım. Buraya vatanımın ve namusumun nöbetini tutmaya geliyorum. 20 ay askerlik yaptım ve nöbet tuttum. Gerekirse 20 ay daha nöbet tutmaya hazırım. Yeter ki vatanımın toprağının bir karışına zarar gelmesin ve zalimler bu toprağa el atmasın. Bu vatan için, reisimiz Recep Tayyip Erdoğan için, canımı vermeye hazırım." ifadelerini kullandı.

Tatil için ailesiyle Aydın'a gelip demokrasi nöbetine katılan ve 9 yaşındaki kardeşini sırtında taşıyan 15 yaşındaki Abdullah Atış, "Hem vatanımın hem de kardeşimin bekçisiyim." dedi.

Çine ilçesinde ise AK Parti ilçe teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde darbe girişimini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

AK Parti Çine ilçe Teşkilatında toplanan kalabalık, Adnan Menderes Bulvarı'ndan şehir merkezine doğru yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla "Ya Allah bismillah Allahu ekber", "Her şey vatan için" ve “Türkiye uyuma vatanına sahip çık” sloganları attı.

AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Çine Kaymakamı Özkan Demir de yürüyüşe katıldı.

Nazilli Belediyesi önünde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara ise Nazilli Devlet Hastanesin yönetimi yiyecek ve içecek ikramında bulundu. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Türkiye'nin büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğünü belirten Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi Şafak Çalışkan, FETÖ darbe girişiminin milletin ferasetiyle atlatıldığını söyledi.

- Manisa

Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne de vatandaşlar katılım sağlayarak iradeye sahip çıkmaya devam ediyor.

Ellerinde Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. Meydanda kurulan sahnede, darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için Kuran-ı Kerim okundu.

Ardından Türk Tasavvuf Musikisi yerel sanatçıları, tasavvuf müziği ve ilahiler seslendirdi, semazenler gösteri sundu.

Salihli ilçesinde ise FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların sürdürdüğü "demokrasi nöbeti"ne milli judocular da destek verdi.

Demokrasi Meydanı’nda devam eden "demokrasi nöbeti"ne, Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Salihli Gençlik Merkezi bünyesinde görev alan ve aralarında milli judocuların da bulunduğu 35 sporcu destek verdi.

Sahneye Türk bayrakları ile çıkan sporcular adına konuşma yapan Salihli Gençlik Merkezi Sorumlusu Emel Bozkurt, "Bizler, milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Bugün burada aranızda olarak demokrasi nöbetine katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :