FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İzmir, Aydın ve Denizli'de, çeşitli sivil toplum kuruluşları FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi

İZMİR (AA) - İzmir, Aydın ve Denizli'deki çeşitli sivil toplum kuruluşları, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bir kafede toplanan 75 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin ortak açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Aydın Temsilcisi Atila Kalkan, taşeron paralel çetelerin varlığına ve sinsiliğine tüm insanlığın şahit olduğunu ifade ederek bu ihanet çetesine asla boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Bedeli ne olursa olsun ülkeyi, darbe yapan, halkın düşmanı olan çetelere teslim etmeyeceklerini vurgulayan Kalkan, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin seçilmiş cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kastetmek, meşru hükumeti devirmek, meşru parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe girişimi, yıllardır devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan, devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir şebekenin girişimi olduğunu alenen ortaya koymuştur. Bu ülke sahipsiz değildir. Vatanımız, toprağımız, değerlerimiz, inançlarımız, kardeşliğimiz asla sahipsiz değildir. Milletin iradesi ve duası, doğrudan doğruya ülkemizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan bu kirli oyunu yine bozacaktır."

- İzmir'de taksilere bayrak dağıtıldı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak vatandaşlara ve taksilere bin bayrak dağıttı.

Konak ilçesindeki bir taksi durağına gelen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, durakta bulunan taksilerin arka camına Türk bayrağı astı. Gazi Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen Anık ve beraberindeki oda yöneticileri, yoldaki vatandaşlara da bayrak dağıttı.

Başkan Anık gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan ve demokrasi şölenine dönüşen darbe girişimi sonrası katkı koymak istediklerini belirtti. Yaklaşık bin bayrak dağıtacaklarını ifade eden Anık, ''12 Eylül darbesini görmüş ve yaşamış bir kişi olarak büyük bir tehlikenin ülkemizin başından gittiği için devletimizin yanında olmamız sebebiyle vatandaşlara ve taksi duraklarına bayrak dağıtıyoruz.'' dedi.

Açıklamanın ardından Anık ve beraberindekiler İzmir'deki duraklara bayrakları dağıtmaya devam etti.

- Denizli

Hukukçular Derneği Denizli Temsilcisi Mehmet Ali Öner ise FETÖ darbe girişiminin "Türkiye tarihinin en alçakça ve kalleşçe darbe girişimi" olduğunu belirtti.

Bu kalkışmanın, milletin canı pahasına yaptığı savunma ile püskürtüldüğünü ifade eden Öner, şunları kaydetti:

"Kalkışma esnasında akla ziyan şekilde, teröristler elinde silah olmayan masum halkın üzerine ateş açmış ve onlarca masum sivil halk şehit edilmiştir. Halka korku salmak amacıyla jet uçakları halkın üzerinden alçak uçuşlarla geçmek suretiyle ses patlamaları oluşturmuşlardır. Özel Harekat Dairesine yapılan baskında 17 polisimizi şehit etmişlerdir. Yine halka ateş emrine uymayan erler üstleri tarafından öldürülmüştür. Hülasa tarihimizin en alçakça ve kalleşçe darbe girişimini yaşamış bulunmaktayız. Aziz milletimiz cansiperane bir şekilde tanklara ve mermilere göğsünü siper etmiştir. Bu destansı bir direniştir. Bir milletin uyanışının tescilidir. Zor zamanlarda bu halkın neler yapabileceği tüm dünyaya gösterilmiştir."

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da vatandaşlardan aldıkları yetki ile onların vergileri ile alınan iş makinelerini milletin üstüne doğrulmuş silahların önüne yığmak zorunda olduklarını ve vatandaşların desteği ile "demokrasiye evet, darbeye hayır" dediklerini söyledi.

Subaşıoğlu, 15 Temmuz'dan beri meydanlarda nöbet tutmaya devam ettiklerini, her siyasi görüşten vatandaşın TBMM'ye, başbakana, cumhurbaşkanına sahip çıktığını ifade etti.

Darbe girişiminin olduğu akşam belediyenin tüm ekipmanlarını, araçlarını, iş makinelerini tankların önüne geçmek adına Tugay Komutanlığının önüne yığdıklarını dile getiren Subaşıoğlu, "Çünkü biz vatandaşımızdan aldığımız yetki ile onların vergileri ile alınan iş makinelerini milletimizin üstüne doğrulmuş silahların önüne yığmak zorundaydık ve vatandaşlarımızın desteği ile 'demokrasiye evet, darbeye hayır' dedik. Vatandaşlarımızın yazmış olduğu bu demokrasi destanı derinleşerek devam edecek. Bir daha hiç kimse böyle yollara tevessül ederek Türkiye'de anayasal düzeni değiştirmeye girmeyecek." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :