FETÖ'nün darbe girişimine sanatçılardan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine sanatçılardan tepkiler

Oyuncu Yenilmez:- "Türk tarihinde ilk kez Gazi Meclis bombalandı"- Müzisyen Erdoğan:- "'Türk milletinin üzerinde ölü toprağı var' diyenler çok mahcup olacak"

İSTANBUL (AA) - Ahmet Yenilmez ve Özdemir Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini kınadı.

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Yenilmez AA muhabirine yaptığı açıklamada, TRT'nin düzenlediği "Genç Girişimciler" ödül töreninde olduğu sırada olayları birebir yaşadığını ve yaşananların darbe girişiminden daha ötesinde bir durum olduğunu dile getirdi.

Geçmişte de benzeri olaylar yaşandığını, son girişimin ise öncekilerden farklılık gösterdiğini aktaran Yenilmez, şöyle konuştu:

"Türk tarihinde ilk kez Gazi Meclis bombalandı. Ben bunu Osmanlı'nın ilk rüyasının görüldüğü, Şeyh Edebali türbesinin Yunanlılar tarafından yakılmasıyla aynı görüyorum. O türbe yakıldı belki ama oradan, dünyadaki bütün mazlumların tek umudu olan Türkiye Cumhuriyeti devleti doğdu. Şimdi de kıymık çıktı. Yaşadığımız bu elim olay, yine güçlü bir devletin doğmasına neden olacaktır."

- "Bu durum hayırlar getirecektir"

Müzisyen, caz sanatçısı, söz yazarı ve besteci Özdemir Erdoğan ise yaşananların çok üzücü olduğunu belirterek, "Milletimize geçmiş olsun. Milletimiz kendi iradesiyle kendi kaderini çizdi. Bu da gururlanılacak bir şey. 'Türk milletinin üzerinde ölü toprağı var' diyenler çok mahcup olacak. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve kendi inisiyatifleriyle korkusuzca tankların üzerine çıktı. Bu durum hayırlar getirecektir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :