FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Diyarbakır'da soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 315 kişi tutuklandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında asker ve polislerin de yer aldığı 315 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 4 başsavcı vekili ve 12 savcı ile "Anayasayı ihlal, hükümete karşı isyan ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettiği bildirildi.

Soruşturmalar kapsamında 968 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı aktarılan açıklamada, 315 kişi hakkında tutuklama, 232 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması, 73 kişi hakkında yakalama kararı verildiği, 190 kişinin serbest bırakıldığı, 158 kişi hakkında ise kolluk işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar titizlikle çok yönlü olarak devam etmekte olup, soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında ayrıca bilgi verilecektir." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler