FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ersoy:- "15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan vatandaşların üzerine bombalar yağdığında, nasıl bir küresel tezgahla, nasıl bir adi ve vahşi hareketle karşı karşıya olduğumuzu hepimiz anladık"

SİNOP (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan vatandaşların üzerine bombalar yağdığında, nasıl bir küresel tezgahla, nasıl bir adi ve vahşi hareketle karşı karşıya olduğumuzu hepimiz anladık." dedi.

Sinop'ta Hükümet Konağı Meydanı'nda "demokrasi nöbetini" sürdüren vatandaşlara destek veren Ersoy, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un ardından hem Türkiye hem dünya tarihinin yeniden yazıldığını söyledi.

Şimdi görevlerinin hain örgüte destek veren herkesi içlerinden temizlemek olduğunu ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar ne oldu oldu. Biz derdimizi anlatamadık, uyarıları da biz anlamadık. 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkan vatandaşların üzerine bombalar yağdığında, nasıl bir küresel tezgahla, nasıl bir adi ve vahşi hareketle karşı karşıya olduğumuzu hepimiz anladık. Artık kim bunlara destek veriyorsa, kim bunların önünü açıyorsa, kim bunlara yardım ediyorsa milletin üzerine bomba atan kadar şerefsiz ve vatan hainidir. Bir daha Türkiye böyle acı tecrübeler yaşamasın diye hepimiz aklımızı başımıza alacağız. Ancak mücadeleyi sürdürürken hiç kimseye zulüm etmemeye, devletin OHAL uygulamaları ile sağladığı bir takım imkanları kötüye kullanmamaya gayret göstereceğiz."

FETÖ'ye destek vermenin yüz kızartıcı ve utanç verici bir suç olduğunu vurgulayan Ersoy, "Hiç kimse böyle bir vebalin altına girerek canım ülkeyi Suriye, Irak, Libya yapmaya kalkışmamalı. Hiçbir ülke de bunlara destek verme ve yardım etme hakkına da sahip değildir. Böyle durumlarda FETÖ'cü olmayan kişileri de 'aynı torba içerisine atabilir miyiz' düşüncesinde olanlar da en az FETÖ'cü olmak kadar bu millete yapılmış alçaklıktır." ifadesini kullandı.

Ersoy, daha sonra Boyabat ilçesinde de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :