FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu:- "TBMM Başkanı Kahraman'ın, 'Meclis'teki tahribat izleri silinmesin, kalsın, büyük çaplı temizlik yapmayın, herhangi bir tamirat sürecine girişmeyin, sadece yerdeki cam kırıklarını temizleyin, düşme tehlikesi olan yerleri s

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - TBMM Genel Sekreteri Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, "Meclis'teki tahribat izleri silinmesin, kalsın, büyük çaplı temizlik yapmayın, herhangi bir tamirat sürecine girişmeyin, sadece yerdeki cam kırıklarını temizleyin, düşme tehlikesi olan yerleri sabitleyin." şeklinde talimatı olduğunu belirterek, Meclis'in halkın ziyaretine açılmasının ve o tahribatın vatandaşa gösterilmesinin planlandığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi, TBMM Başkanı Kahraman ile Meclis'te olan, başkan ve milletvekilleriyle geceyi sığınakta geçiren Neziroğlu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Neziroğlu, o gece Meclis Kampüsü'ne çok sayıda bomba atıldığını, bir tanesinin Genel Kurul Salonu'nun hemen yanına, Başbakanlık Makamı'nın bulunduğu bölüme düştüğünü ve Ana Bina'ya çok büyük zarar verdiğini anlattı.

- "Mesaj vermeye başlayınca Meclis hedef oldu"

Meclis'te ciddi bir tahribat olduğunu ifade eden Neziroğlu, şöyle konuştu:

"Meclis, milletvekilleri içeride iken bombalandı, bunu anlamakta zorlanıyoruz, bu hainliğin sınırlarını anlamakta zorlanıyoruz. Bu herhangi bir gözdağı falan değil, direkt milletvekillerini hedef alan, iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle, çalışanlarıyla, güvenlik kuvvetleriyle orada bulunan herkesi öldürmeyi hedef alan bir saldırıdır, bombalamadır. Suriye'de, Irak'ta İŞİD yaptı, yapıyor, burada da bunlar yaptı. Herkesin canına kastedildi. Neden? Çünkü, Meclis, oradan iktidarıyla, muhalefetiyle herkese mesaj vermeye başlamıştı. Mesaj vermeye başlayınca Meclis hedef oldu."

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu, Meclis'te yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi vererek, TBMM Başkanı Kahraman'ın, "Meclis'teki tahribat izleri silinmesin, kalsın, büyük çaplı temizlik yapmayın, herhangi bir tamirat sürecine girişmeyin, sadece yerdeki cam kırıklarını temizleyin, düşme tehlikesi olan yerleri sabitleyin." şeklinde talimatı olduğunu söyledi.

Bu talimat çerçevesinde sadece küçük çaplı temizlik yapıldığını kaydeden Neziroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cam kırıkları temizlendi, düşme tehlikesi olan beton, kapı gibi yerler sabitlendi, bunun dışında büyük çaplı temizlik yapmıyoruz, dokunmuyoruz. Dikmen Kapı'dan girince sağ taraftaki bahçede, atılan bombadan dolayı oluşan 1,5-2 metrelik çukur var, oradaki ağaçlar zarar görmüş, devrilmiş, kurşun izleri var. Meclis Ana Binası, buradaki Başbakanlık Makamı, kulisler, şeref holü, Genel Kurul'un kapıları, koridorlar ile Yeni Halkla İlişkiler Binası çok büyük zarar gördü. Bütün bu yerleri halkın ziyaretine açmayı düşünüyoruz. Halkın gelip Meclis'e ne yapıldığını görmesini istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :