FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu belirtilen 132 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında gözaltı kararı verildi- Savcılığın talebi üzerine İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu hakim ve s

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu belirtilen 132 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında gözaltı kararı verildi. Bu hakim ve savcıların yurt dışına çıkışlarına yasak konuldu.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nca dün ve bugün "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının Türkiye genelinde hükümeti devirmeye ve anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek" suçuna ilişkin halihazırda devam eden soruşturma sürecinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu gerekçesiyle 132 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılıkça İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine iletilen talep yazısında, bu suçu işleyen FETÖ/PDY terör örgütü yapılanması üyelerinin suç delillerini gizledikleri ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduklarına dair bulgulara erişildiği belirtildi.

Bu kapsamda tüm ülke çapında olduğu gibi yapılanmaya mensup İstanbul'da görev yapan hakim ve savcıların da örgüt üyeliği kapsamında eylemlerinin tespit edildiği kaydedilen yazıda, şüphelilerin bu suçlarına yönelik ivedi bir kısım usulü işlemlerin icrasının gerekli görüldüğü vurgulandı.

Yazıda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tespit edilen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup 132 hakim ve cumhuriyet savcısı olan şüphelilerin çalışma ofis ve bürolarında, ikametlerinde ve araçlarında arama yapılması istendi. Arama sonucunda muhtemel suç eşyalarına, suçun delili olan diğer tüm metaryallere el konulması istenen yazıda, elekronik cihazlar, cep telefonları ve diğer tüm bilişim materyalleri üzerinde inceleme yapılması talep edildi.

Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması da öngörülen yazıda, şüphelilerin ve avukatlarının soruşturma dosyasını incelemesi ve örnek almasının soruşturmanın selametini tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle kısıtlama kararı verilmesi istendi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılığın taleplerini kabul etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :