FETÖ'nün Acıpayam yapılanması davası

FETÖ'nün Acıpayam yapılanması davası

Soruşturma kapsamında 23'ü tutuklu 36 sanık hakkında açılan davada verilen ara kararda, 13 tutuklu sanık tahliye edildi

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 23'ü tutuklu 36 sanığın yargılandığı davanın ara kararında tutuklu 13 sanık tahliye edildi.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinin Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonunda 27 Mart Pazartesi günü görülmeye başlanan davanın bugünkü duruşmasında ara karar verildi.

Duruşmada, sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından avukatlar müvekkilleriyle ilgili taleplerini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, aralarında memuriyetten ihraç edilen kamu görevlileri ile esnaf ve işçilerin de olduğu 36 kişinin terör örgütü üyeliğinden yargılandığı davanın ara kararında, 23 tutuklu sanıktan 13'ünün tahliyesine karar verdi.

FETÖ/PDY'nin Acıpayam yapılanmasına ilişkin terör örgütüyle iltisaklı ve irtibatlı olduğu anlaşılan Acıpayam Yıldız Basım Yayın Dağıtım Turizm Özel Eğitim Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve bu şirkete bağlı beş farklı pansiyon ile Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Acıpayam Genç Esnaf Tüccar İş Adamı ve Sanayiciler Derneği hakkında başlatılan soruşturmada, FETÖ/PDY'nin Acıpayam ilçesindeki yapılanması kapsamında 23'ü tutuklu toplam 36 sanık hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştı.

Sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :