FETÖ şüphelilerinin sınırda yakalanması

FETÖ şüphelilerinin sınırda yakalanması

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen çiftten İnci Y. tutuklandı

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi şüphesiyle gözaltına alınan çiftten İnci Y. tutuklandı.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda işlemleri tamamlanan FETÖ şüphelisi İnci Y. ile eşi Hidayet Y, İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

İnci Y'nin (36) Malatya'da öğretmen olarak görev yaparken KHK ile devlet memurluğundan ihraç edildiği, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ'ye üye olmak suçundan dosyasının olduğu ve Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında yurt dışına çıkma yasağı konulduğu, eşi Hidayet Y'nin ise Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY şüphesi ile şerh konularak takip edildiği ancak hakkında herhangi bir dosya düzenlenmediği tespit edildi.

Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine İnci Y. hakkında FETÖ'ye üye olmak ve yurt dışına çıkma yasağına uymamak suçundan, Hidayet Y. hakkında ise askeri yasak bölgeye girmek suçundan tahkikat yapıldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden İnci Y. tutuklandı, Hidayet Y. ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

54. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı hudut birliği askerleri, devriye sırasında Yunanistan sınırındaki Doyran köyünde kaçak geçişe hazırlanan 2'si çocuk 4 kişiyi tespit etmiş, yakalanan ve örgütün "mahrem imamı" olduğu iddia edilen Hidayet Y. ve İnci Y. ile çocukları hudut karakoluna götürülmüş, çocuklar ailenin yakınına teslim edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :