Eski DSP'li Türker'den FETÖ tepkisi

Eski DSP'li Türker'den FETÖ tepkisi

Eski DSP Genel Başkanı Türker:- "(Ecevit, Fetullah Gülen'i Cumhurbaşkanı yapacaktı) iddialarının gerçekle yakından uzaktan ilgisi yok"- "Ne Ecevit'in ne de onun bakanlarının Gülen grubu ile hiçbir ilişkisi yoktu"

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - Eski DSP Genel Başkanı ve 57. Hükümet'in ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in, Fetullah Gülen'i Cumhurbaşkanı yapacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999'da Fetullah Gülen'le ilgili raporu hazırlayan eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın, Ecevit hakkındaki açıklamaları üzerine medyada başlayan tartışmaların "kabak tadı vermeye başladığını" söyledi.

"Ecevit'in cumhurbaşkanlığı adayları belliydi, İsmail Cem ve Mehmet Haberal. Olmayan bir şey üzerine herkes yorum yapıyor. Böyle bir şey söz konusu değil, gündeme hiç bir zaman gelmedi." ifadesini kullanan Türker, "Kaldı ki Bülent Ecevit, sürekli din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması gerektiğini belirtirdi. İnançla ve laiklikle ilgili savunduğu şey şuydu; devlette hiyerarşi din ya da tarikatla karıştırılırsa o zaman tarikatlardaki hiyerarşi devletteki hiyerarşinin üzerine geçer. Nitekim Ecevit'in o yıllarda yaptığı uyarılar bugün FETÖ'de ortaya çıktı." görüşünü dile getirdi.

Türker, "Başçavuşların generallere talimat verdiğini, imam olarak komutan oldukları görüldü. Ecevit döneminde böyle bir şey asla olmadı ve görülmedi." diye konuştu.

- "Ecevit, okulları beğendi"

Masum Türker, Ecevit'in, "devlet büyüğü" olarak 90'lı yılların ilk yarısında Türk cumhuriyetlerine yaptığı gezilerde, o ülkenin ilgili bakanlarının "Gelin sizi çocuğumun okuduğu okula da götüreyim." diye programa koyması dolayısıyla bazı Gülen okullarını gezdiğinin altını çizerek, "Gezerken okullarını beğenmiştir, giden herkes beğeniyordu. Çünkü Atatürk köşesi var, Türkçe eğitim veriyordu. Bu açığı kapattığı için memnun olduğunu söylemişti." şeklinde konuştu.

Türker, şöyle devam etti:

"Ne Ecevit'in ne de onun bakanlarının Gülen grubu ile hiç bir ilişkisi yoktu. İlişkisi, parlamentodaki her milletvekilinin Zaman gazetesi muhabirleri ile ilişkisi kadardı. Onunla görüşmek üzere bir görevli dahi tahsis edilmedi.

Ecevit döneminde DSP'de olan bakan ve milletvekillerinin de hiçbirisinin FETÖ ile ilgisi yok. Olsaydı ByLock gibi konulardan dolayı ortaya çıkardı. Fetullahçılar'ın bir huyu vardı, her dönem kim iktidarsa 'biz yakınız'ı göstermek isterlerdi. Ama güçlerinin olmadığı, son gösterdiği adaylardan belli oldu. Onların o dönem Refah ve Fazilet partilerine oy verdiklerini herkes biliyor.

Cevdat Saral bu kadar yıl neden beklemiş, sormak lazım. Aslı astarı olmayan bir iddianın bugün hala tartışılıyor olması doğru değil. Ecevit ile ilgili bu tartışmalar yapılırken, onun yakınında bulunmuş insanlara soru sorulmaması büyük eksiklik."


Eski DSP'li Türker'den FETÖ tepkisi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :