"Ertuğrul rolü sonrası özel hayatımı daha dikkatli yaşıyorum"

"Ertuğrul rolü sonrası özel hayatımı daha dikkatli yaşıyorum"

"Diriliş Ertuğrul" dizisinin başrol oyuncusu Düzyatan:- "Ertuğrul Gazi'yi oynamak çok önemli bir şey. Bir oyuncu için ecdadımızdan bir kahramanı oynamak ve bunu da halkın benimsemesi, buraya kadar taşıması tabii ki ister istemez hayatımızda bir şeyleri de

ERZURUM (AA) - MUHAMMET MUTAF - TRT'nin izlenme rekorları kıran dizisi "Diriliş Ertuğrul"un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, Ertuğrul Gazi rolünün hayatında bir şeyleri değiştirdiğini belirterek, "Ben zaten her zaman dikkatle yaşamaya çalışan bir insanım ama Ertuğrul rolünü üstlendikten sonra özel hayatımı biraz daha dikkatli yaşamaya çalışıyorum" dedi.

Atatürk Üniversitesinin 12. Uluslararası Kar Film Festivali için ekip arkadaşlarıyla Erzurum'a gelen Düzyatan, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Başarılı oyuncu, "Diriliş Ertuğrul" dizisinin, kendisi için çok önemli bir yapım olduğunu ve oyuncu olarak üzerlerine çok önemli sorumluluklar yüklediğini ifade etti.

İzleyicinin tepkisinden, oyunculuk anlamında bu sorumluluğu yerine getirebildiğini gözlemlediğini dile getiren Düzyatan, "Ertuğrul Gazi rolünün gündelik yaşamına etkisi olup olmadığı" sorusuna ise "Ertuğrul Gazi'yi oynamak çok önemli bir şey. Bir oyuncu için ecdadımızdan bir kahramanı oynamak ve bunu da halkın benimsemesi, buraya kadar taşıması tabii ki ister istemez hayatımızda bir şeyleri değiştiriyor. Ben zaten her zaman dikkatle yaşamaya çalışan bir insanım ama Ertuğrul rolünü üstlendikten sonra özel hayatımı biraz daha dikkatli yaşamaya çalışıyorum" karşılığını verdi.

- "Gösterilen sevgi, şevkimizi artırıyor"

Düzyatan, izlenme oranları ve seyircinin tepkisine ilişkin soruya ise şöyle cevap verdi:

"Bu kadar sevilmek ve yaptığımız işin bu kadar değerini görmek, bizi tabii ki çok mutlu ediyor, çalışma şevkimizi de çok artırıyor. Bunu reytinglerde görüyorduk ama tabii insanların enerjilerini böyle doğrudan alarak görmek, çok daha büyük bir keyif oldu. Biz de layık olmaya çalışıyoruz tabii bu sevgiye. Haftanın 5 günü çalışmaya devam ediyoruz, umarım bu sevgi daha da artarak büyür."

- "Yurt dışından teklif var ama vakit yok"

"Sinema filmi için yurt dışından teklif alıp almadığı" sorusu üzerine ise Engin Altan Düzyatan, yurt dışından teklif aldığını ancak Türkiye ve yurt dışındaki çalışma düzeninin farklılığından dolayı buna vakit ayırabilmenin çok zor olduğunu söyledi.

Düzyatan, yurt dışından tekliflerin çoğu zaman Türkiye'deki gibi sadece yazın çekilebilecek türden filmler için gelmediğini, kış mevsiminde de çalışmayı gerektirdiğini dile getirerek "Biz maalesef dizilerde çalıştığımız için kış sezonunda dolu oluyoruz. O yüzden de hiç öyle ortak bir projemiz olmadı. İnşallah daha sonra olur" dedi.

- "Türk yapımlarının yurt dışı başarısını tercih ederim"

Türk oyuncuların, Amerikan film endüstrisi Hollywood'da kalıcı yer edinebilmesini de değerlendiren Düzyatan, "Bunu gönlüm ister ama oralarda Türkiye'den bir işle olalım. Yabancı arkadaşlarımız da olsun ama bizim bir işimiz olsun, biz oralarda başarı gösterelim. Tabii ki bu, çok daha büyük tercihim olur" ifadelerini kullandı.

Engin Altan Düzyatan, "Diriliş Ertuğrul sonrası için bir projenin söz konusu olup olmadığı" sorusu üzerine "Bu yaşımda çok güzel bir rol geldi. 35 yaşındaydım bu rol geldiğinde ve 2 yıldır Ertuğrul'da oynuyorum. Açıkçası çok sonrasıyla ilgili plan yapan bir adam değilimdir, daha çok önümde geçen zamana ve işe bakarım. O yüzden şimdi bunun tadını çıkarıyorum" diye konuştu.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :