Erdoğan Konya'da konuştu: Konya'nın duruşunu...

Erdoğan Konya'da konuştu: Konya'nın duruşunu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şeb-i Arus için geldiği Konya'da bir takım açılışları gerçekleştirdi ve vatandaşlara seslendi.

Konya ulaşım alanında ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden biri haline geldi. Konya Türkiye ve dünyanın tüm şehirleri ile adeta bir adım mesafesinde yakınlaştı. İnşallah Konya her alan lokomotif şehirlerinden biri olacak. Biz bugüne kadar olduğu gibi değerli Başbakanımız ile Konya ve Konyalı kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Anadolu'daki ilk devletimizin başkenti olan Konya bu coğrafyada yaşadığımız tüm sevinç ve hüzünlerin kaynağıdır.

Ülkemizde Konya ve Konyalının duruşu ve asaletinden nasibini almayanlar da var. Türkiye'nin başı hangi ülke ile sıkıntıya düşse gidip o ülke ile saf tutanları üzüntü ile görüyoruz ibretle seyrediyoruz. Rusya ile yakın ilişkiler kurulduğunda bizi Avrupa'ya sırt dönmekle suçladılar. Şimdi yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle Rusçu kesildiler. Aynı durumu Yunanistan, Ermenistan velhasıl tüm dünyaya uygulayabilirsiniz. Türkiye'nin sorun yaşadığı ülkenin yanın yer alanları her alanda görmeniz mümkün. Kendi ülkelerine ihanet âdeta iliklerine işlemiş. Bunu Erdoğan düşmanlığı ve hükümet muhalefeti ile perdelemeye çalışıyorlar. Ama bunların asıl düşmanlığı bu ülke ve milletedir. Dik duruşumuzdan hiç şüpheniz olmasın biz sadece rabbimizin huzurunda rükûda eğiliriz. Bunların düşmanlığı milletimizin temsil ettiği değerleredir.

Bu terör örgütü muhitlerinin iki yüzlü tavırlarına son olarak Diyarbakır'da caminin örgüt tarafından yakılmasında bir daha şahit olduk. Çıkıyor bir tane eş başkan ne diyor 'devlet helikopteri ile bombalıyor' bunlar bakar kör. Bu nasıl helikopter ki minare yıkılmadan kapı yanıyor. Güvenliği için yer değiştirenlere hakaret edecek kadar alçalıyorlar. Devletin iş makineleri ile hendek açacaksın oradaki benim Kürt kardeşlerime hayatı zindan edeceksin. Bir de utanmadan 'geri dönemezsiniz' diyor o insanlar geri dönecek. O hendeklerde yok olacaksanız. Şuaınki operasyonlar oralar temiz hale gelinceye kadar bu mücadele orada devam edecek. Durmak yok, aynı kararlılıkla devam edecek.