Seyit Küçükbezirci

Seyit Küçükbezirci

Elhamdülillah; Selçuklu Sultanları’na büyük borcumuzu ödemeye başladık

 

TEŞEKKÜRLER VALİMİZ YAKUP CANBOLAT

             TEŞEKKÜRLER BAŞKANIMIZ TAHİR AKYÜREK

 

   Hamdüsenalar olsun… Anadolu’yu “Türk Yurdu” yapan, Anadolu’yu “Türkiye” yapan, Alaaddin Tepesi’nde yatan Selçuklu Sultanları’nın ruhlarına. Rabbimiz” tarafından iletilmek üzere 841 hatim indirildi.. Konya Bağırsak Boğazı’nda cereyan eden, dünyanın en büyük on savaşından biri kabul edilen, Bizans İmparatorluğu’na karşı kazanılan büyük zaferin 841. yılı için 841 hatim.

Konya’da, ilki 17 Eylül 2016’d, ikincisi de 17 Eylül 2017’de yapılan kutlamalar, Anadolu’daki Tarihimiz’de bir ‘İlk’

Kutlamaların projesi Konya Kültür ve Turizm Derneği tarafından hazırlandı. Konya Valiliği ile Konya Büyükşehir Belediyesi’ne uygulanması için teklif edildi; ‘Paydaş’ olarak kutlamaya hazır olunduğu bildirildi. Şükürler olsun, kabul edildi.

Konya Kültür ve Turizm Derneği’nin girişim teklifini kabul eden Vali Muammer Erol’u,            

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan’ı hayırla hatırlayacağız.

 2017 Miryokefalon Zaferi’nin hatimlerle, hatim duaları ile kadim değerlerimize uygun kutlanması konusunda etkin desteklerini Konya Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i kalbi minnet, kalbi şükran duygularımızla kutluyoruz.

‘Konya Bağırsak Boğazı Zaferi’ Bizans İmparatorluğu’na karşı kazanılmasıydı, Anadolu Türkiye Olmayacaktı. Osmanlı İmparatorluğu’da, Türkiye Cumhuriyeti’de olmayacaktı.

Selçuklu Türkmen Boyları’nın, Selçuklu Sultanları’nın ruhlarının ‘hoşnut’ olmasına sebep olan, 841 yıldır ihmal edilen, ‘İlk Kutlamaları’, başlatmak Vali Yakup Canbolat ile Tahir Akyürek’e nasip oldu. Hayırlı olsun.

 

KENDİ ADIMA DA RABBİME HAHDÜSENALAR

   Alaaddin’e, Alaaddin’de yatan Selçuklu sultanları’na karşı gönlümde gizemli bir ilgi vardı, ömür boyumca…

On yaşlarındaydım.. Alaaddin, karşı durulmaz bir çekicilikle, beni sık sık çağırırdı. Caminin güney duvarı yer yer dökülen sıvalıydı. Yerler çakıllarla doluydu. Ziyarete gelen herkes yerden bir yassı çakıl alır, tükrükler, içinden bir niyet tutar duvara yapıştırır. Çakıl duvara yapışıp kalırsa, dileğin kabul edildiği, yapışmaz düşerse, dileğin olmayacağı kanısına varılırdı. Ben, orada yatan sultanları görecek miyim, görmeyecek miyim? Diye dilek tutardım.

Araplar’da bir ‘Patata’ vardı, adını kimse söylemez, ‘Patata’ denilirdi. Konya’nın en usta çilingiri; kimselerin açamadığı kabir mahzenini açar, göz gözü görmez bir buharla kararlığın içine düşer… Selçuklu Sultanları’nı yeni ölmüşler gibi yatmakta.. birine bir iğne batırır, mevta; “Abdestimi bozdun hay mübarek” der. Patata’nın dili tutulur, tat olur, Araplar da kapısının önündeki taş üstünde otururken görürdük, korkardık.

 Gazetecilik, yazarlık sanayicilik, ekonomistlik, boyamadığım fıstiki yeşil bile kalmadı. Ama hep Alaaddin Tepesi, hep ‘Çürümeden yatan sultanlar” tılsım, gizem sır.. Alaaddin’deki yatanlar için ‘Yapılmamışı yapmak’ söylenmemişi söylemek istiyordum. ‘Yatırlarla sıhriyetim vardı; ‘İki taraftan emir’ diye sevilirdim.

Hikmetinden sual olunmaz’ Yazma Kitaplar Bölge Müdürü Bekir Şahin’e açtım, isteğimi. Gündüz hayalimde gece düşümdeydi ‘Sultanlar Cenazeliği’ne inmek.. Bekir Bey, Vakıflar Bölge Müdür İbrahim Bey’e açtı arzumu.. İbrahim Bey kabul edince, birlikte Sultanlar Türbesi’ne gittik… Mahzene ilkin Fatma Şeref Hanım adım attı, karanlıkta kayboldu; arkasından ben panik içinde karanlığa daldım, üç beş basamağı karanlıkta yuvarlanır gibi indim. Fatma Şeref Hanım cep telefonunun ışığını açınca tabutların başında olduğumuzu gördüm.. Sultanların mübarek kemiklerini okşadım, mübarek başlarını öptüm.. Birlikte Fatihalar okuduk.

2016 yılı Anadolu’yu vatan yapan Koya Bağırsak Boğazı Miryokefalon Zaferi’nin 840 yılıydı. Konya Kültür ve Turizm Derneği’nin başkanı olarak bir porje hayırladım; Konya Valiliği ile Konya Büyükşehir Belediyesi’ne kutlamalar için baş vurdum.. Kabul edildi; bu yıl ikinci kutlama yılı oldu. Anadolu Selçuklularını Tarihine çok önemli bilimsel katkılar yapıldı; büyük zaferin Konya topraklarında kazanıldığı savı ön plana çıktı.

2017 yılı hayırlarla, uğurlarla sürüyor. Karatay Belediyesi teklifimiz üzerine en büyük mahallelerden ‘Doğanlar’ın adını ‘Sultan Mes’ud Mahallesi’ olarak değiştirdi. Sultan Mes’ud, İkinci Kılıç Arslan’ın babası.

Niyet ‘Halis’ olursa eninde sonunda gerçekleşiyor. ‘Sır’ olmadan Selçuklu Sultanları’na kadim borcumuzun ödenmesinde vesile olduk. Hamdüsenalar olsun...

seyit-008.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum