
Ehliyetsiz sürücü kaza yapıp kaçtı, olay yerine arkadaşını gönderdi
Manavgat’ta yayalara yol vermek için duran otomobile motosikletle çarpan sürücü, ehliyetsiz olduğu için kaza sonrası olay yerini terk etti. Arkadaşını gönderip kendisi saklanınca polis ekiplerinin ısrarı sonucu gerçek ortaya çıktı.
Manavgat ilçesi Antalya Caddesi’nde gerçekleşen kazada, yayalara yol vermek için duran otomobile arkadan çarpan motosiklet sürücüsü olay yerini terk etti. Kazanın ardından motosiklet sürücüsü Ömür S.’nin kıyafetlerini giyerek, olay yerine gelen arkadaşının kendisinin motosikleti kullandığını söylemesi dikkat çekti.
Kaza Anında Yaralanan Sürücü Tedaviyi Reddetti
Yaya geçidinde yayalara yol vermek üzere duran Hülya K.E.’nin kullandığı 33 APZ 621 plakalı otomobile, 07 BUA 774 plakalı motosikletiyle Ömür S. çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü kol ve bacağından yaralanırken, olay yerinde bulunan sağlık ekiplerinin müdahale teklifini reddetti ve bir anda ortadan kayboldu.
Arkadaşını Gönderdi, Polis Gerçeği Ortaya Çıkardı
Trafik ekipleri olay yerine gelirken, motosikleti kullanan kişinin kıyafetlerini giymiş bir başka genç motosikletin kendisine ait olduğunu belirtti. Ancak kazaya karışan otomobil sürücüsünün motosikleti kullanan kişinin bu kişi olmadığını belirtmesi üzerine polis ekiplerinin ısrarı ile gerçek ortaya çıktı. Bir süre sonra Ömür S. olay yerine gelerek ehliyetsiz olduğu için arkadaşını gönderdiğini itiraf etti.
Toplam 37 Bin 354 TL Para Cezası Kesildi
Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, Ömür S.’nin ehliyetinin olmadığı ve bu nedenle kazadan sonra olay yerini terk ettiği belirlendi. Sürücüye 18 bin 677 TL, motosiklet sahibi arkadaşa da 18 bin 677 TL olmak üzere toplam 37 bin 354 TL para cezası uygulandı.
Kaynak: