Eğitim-İş, 1 Mayıs’ı Ankara’da kutladı

Eğitim-İş, 1 Mayıs’ı Ankara’da kutladı

Eğitim-İş’in bağlı olduğu Birleşik Kamu-İş’in Ankara Tandoğan’daki 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ne katılan Eğitim –İş Konya Şubesi bayramı burada kutladı.

 

Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikalar ve üyeleri AKM önünde toplanarak, Tandoğan Meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, MYK üyeleri, Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, diğer sendikaların genel başkanları, yöneticileri, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu, ilçe temsilcileri ve üyeleri de katıldı. Birleşik Kamu-İş’in bağlı sendikalar toplanma alanında davul zurna eşliğinde halaylar çekerken, bir yandan da, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır”, “Emek, eylem, direniş işte Kamu-İş”, “Kurtuluş, emeğin iktidarında”, “Sadaka değil, toplu sözleşme”, “Hayır, bitmedi daha, yeni başlıyor”, “Direne, direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Tandoğan Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

egitim-is,-1-mayis’i--(1).jpg

İŞSİZLİK VE ESNEK ÇALIŞMA BİÇİMLERİ ÖNLENMELİDİR

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık 1 Mayıs’ta alanlarda kamu emekçileri ve işçilerin taleplerini dile getirdiklerini belirterek, “İşsizlik ve esnek çalışma biçimleri önlenmelidir. Eğitimin ve sağlığın tamamıyla paralı hale getirilmesini kabul etmiyoruz. Her alanda gerici kadrolaşmadan vazgeçilmelidir. Sağlıkta reform adı altında devam eden şehir hastaneleri durdurulmalıdır. Emeklilik hakları gasp edilen EYT’lilerin emeklilik haklarını verilmelidir. Kıdem tazminatı hakkının yok edilmesine izin verilmeyecektir. İşsizlik Sigortası Fonu’nun yağmalanması bitirilmelidir. Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı ve iş güvencesi başta olmak üzere tüm taleplerimiz karşılanmalıdır. Seçim öncesi söz verilen 3600 ek gösterge kamu çalışanlarına derhal verilmelidir. Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi’nden vazgeçilmelidir. Kamu emekçilerine gerçekçi enflasyon oranlarında zam verilmelidir. Kamu Emekçilerinin iş güvencelerini sağlayan “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu”na yapılmak istenen değişikliklerden vazgeçilmelidir. Doğru tarım politikalarıyla çiftçi korunmalıdır. Yerli üretici desteklenmelidir” dedi.

egitim-is,-1-mayis’i--(2).jpg

TANDOĞAN’DA BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEDİK

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, 1 Mayıs’ta Tandoğan da bir dayanışma örneği sergilediklerini dile getirerek, “Emekçiler verimlilik ve milli gelir artışından payını alamamaktadır. Bu nedenle de gelir dağılımı ülkemizde oldukça bozuktur. Nüfusun en düşük gelir grubunu oluşturan yüzde 20’lik diliminin milli gelirden aldığı pay yüzde 6’dır. Buna karşın nüfusun en yüksek yüzde 20’lik grubunun milli gelirden aldığı pay ise yüzde 46’dır. İşsiz sayısının 7 milyonu aştığı bir ülkede, tek kişinin ağzından çıkan sözle, işsizlik fonundaki paraların işverenleri ve bankaları kurtarmak için kullanılması, dar gelirlinin vergi yükü altında ezilmesi, kıdem tazminatına göz koyulması, milyonların emeklilik hakkının yok sayılması gibi uygulamalar emekçi sınıfların sömürüsünü daha da derinleştirmiştir. Artık emekçilerin hak gasplarına tahammülleri kalmamıştır. Bugün yaşadığımız bu sürece karşı durmanın yolu ise birlikte omuz omuza mücadele etmekten geçmektedir. Eğitim-İş olarak emeğimiz ve iş güvencemize sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta ülkedeki tüm alanlarda ve Ankara’da Tandoğan meydanında bayramı kutlayarak, bir dayanışma örneği gösterdik” diye konuştu.

egitim-is,-1-mayis’i--(3).jpg

egitim-is,-1-mayis’i--(5).jpg

Etiketler :