Eğitim-Bir-Sen Konya'dan üniversite çalışanları ile iki aşamalı çalıştay

Eğitim-Bir-Sen Konya'dan üniversite çalışanları ile iki aşamalı çalıştay

Eğitim-Bir-Sen Konya 'Üniversite Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 2021' konulu iki aşamalı olarak bir program gerçekleştirdi

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversite Şube Başkanı Şenol Metin, çalıştay için düzenlenen 'Değerlendirme Anketine' katılanlara, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Çalıştay, üniversitelerde görev yapan akademik ve idari çalışanların sorunları ve çözüm önerilerinin müzakeresi ile iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Konya üniversitelerinde görev yapan akademik ve idari personelin bir araya gelerek sorunlarına yönelik görüş alışverişinde bulunmalarına da olanak sağlayan çalıştayda, -niversite çalışanlarının mali, sosyal, kariyere ait sorunları detaylı bir analize tabi tutuldu.

Üniversite idari personeli boyutunda idari personelin üniversiteler arası tayin sorunu ile Görevde Yükselme Yönetmeliğinin açıklarından yararlanarak işlemez hale getiren idari tasarruflardan duyulan rahatsızlık çalıştaya damgasını vurdu. İdari personel ile akademik personel arasındaki iş bölümünden ibaret farkın bir statü farkına dönüşmüş olmasından duyulan rahatsızlık vurgulandı.

Resim

Akademik personel boyutunda ise araştırma görevlilerinin doktoralarını bitirmesi ardından işsiz kalmalarına neden olan 50D sorununa odaklanıldı. Doçentlik Sözlü Sınavının hala 18 üniversitede uygulanıyor olması, kişiye özel kadro ilanları ile yayın ve Yabancı Dilin üniversitenin asli fonksiyonu olan eğitim fonksiyonunu değersizleştirmesi başlıkları ise diğer altı çizilen sorun alanları idi.

Yükseköğretim vizyonunun tartışılması ardından çalıştay raporunun redaksiyonu gerçekleştirildi. Şube Başkanı Şenol Metin’in katılımcılara teşekkürü ile çalıştay sona erdi.

Çalıştay Sonuç Raporu Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Merkezinde üniversite başkanlarınca birleştirilmesi ardından kamuoyunun bilgisine sunulacağı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.