Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü

Kilis'te düzenlenen etkinlikte Suriyeli çocuklar, özgürlük ve barışı anlatan şarkılar söyledi

KİLİS (AA) - Kilis'te, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla konteyner kentte Suriyeli çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Elbeyli'deki konteyner kentte bulunan Kardeşlik Anaokulu'nda düzenlenen programda çocuklar, özgürlük ve barış şarkıları söyledi, şiirler okudu. Çocuklar, yaptıkları gösterilerle de barışa özlemlerini anlattı.

"Suriyeli Çocuk Olmak" projesi kapsamında minikler, çizdikleri resimleri ve mektuplarını koydukları zarfları, Avrupa ve dünya liderlerine gönderilmek üzere AK Parti İl Başkanlığı üyelerine teslim etti.

AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini ve çocukların güzel günlere yeniden kavuşmasını diledi.

Türkiye'nin Suriyelilere sahip çıktığını vurgulayan Toprak, "Burada Türkiye'nin merhametli elleri altında rahatlar. Ama ne kadar rahat olsalar da bir sıla özlemi illaki vardır. Onlara mülteci gözüyle değil misafir olarak bakıyoruz. Ama orada yıkılmış binaların altında yaşayan, o harabeleri ev haline getirmeye çalışan anneler ve çocuklar hala var. Bunların sona ermesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

Toprak, çocukların savaşta yeri bulunmadığını, sadece gülmek, eğlenmek ve yaşamak için var olduklarını dile getirdi.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gönül Öztin de "Suriyeli Çocuk Olmak" projesi kapsamında geldikleri kampta duygusal anlar yaşadıklarını belirtti.

Çocukların çizdikleri resimlerle oluşturdukları kartların liderlere yollanacağını anlatan Öztin, şunları kaydetti:

"İnşallah bunlar, Suriye'de savaşı durdurmama yönünde sürekli gayret gösteren Avrupa devletlerine gönderilecek ve onlar çocuklarımızın sesini duyacaklar. Biraz vicdanları varsa ve vicdanları uyanırsa bu savaşa 'dur' diyecekler. Herkesin vatanında olmasını, evinde annesi ve babasıyla güven içinde yaşamasını istiyoruz. Çocuklarımızın isteği de bu. Onlar kimseden aş, ekmek istemiyor. Yeterki savaş dursun, evlerine dönsünler ve vatanlarında kendi dillerinde şarkılar söylesinler, kendi sokaklarında oyun oynasınlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :