DTKB'nin 2018 konferansı Bursa'da yapılacak

DTKB'nin 2018 konferansı Bursa'da yapılacak

Dünya Tarihi Kentler Birliği'nin 2 yılda bir gerçekleştirdiği konferansın 2018'de Bursa'da yapılması kararlaştırıldı- Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:- "Bu dönemin buluşması, 3 gün boyunca Avusturya'daydı ama inşallah 2018'de Bursa'da olacak. Bursa Büy

BURSA (AA) - Dünya Tarihi Kentler Birliğinin (DTKB) 2 yılda bir gerçekleştirdiği konferansın, 2018'de Bursa'da yapılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avusturya'da organize edilen ve 3 gün süren DTKB 15. Konferansı'na, 74 ülkeden 106 şehrin temsilcisi katıldı.

Bursa'yı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile Danışmanı Ahmet Erdönmez'in temsil ettiği konferansta, Şiraz, Malta ve Slovenya gibi tarihi kent ve ülkelerin arasından finale kalan Bursa'nın tanıtım sunumu, 106 şehir temsilcisinin hazır bulunduğu Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Kurulu'nda gerçekleştirildi.

Daha sonra yönetim kurulunca, birliğin 2 yılda bir gerçekleştirdiği büyük toplantısının 2018'de Bursa'da yapılması kararlaştırıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kararın kentte yapılan tarihi ve kültürel miras çalışmalarının dünya tarafından da resmen tanınması ve onaylanması anlamına geldiğini belirtti.

Avusturya'daki konferansta Bursa ipeğinin serüveninin anlatıldığını ifade eden Altepe, "Bu dönemin buluşması, 3 gün boyunca Avusturya'daydı ama inşallah 2018'de Bursa'da olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Onlarca şehirden temsilciler, kentte ağırlanacak. Bu durum, Bursa'da yapılan çalışmaların sonucunu en güzel şekilde ispat etmiş oluyor. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler