Diyanet İşleri Başkanlığı Konya'ya müfettiş gönderdi! Sağlıkçıları hedef alan imam hakkında soruşturma

Diyanet İşleri Başkanlığı Konya'ya müfettiş gönderdi! Sağlıkçıları hedef alan imam hakkında soruşturma

Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya’da görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kente bir müfettişin gönderildiği de belirtildi

Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde görev yapan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay tarafından öldürülmesi, ülke gündeminde geniş yankı buldu.

Olayın yankıları devam ederken, Konya’nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’ndeki Kayalar Camii imamı Cuma hutbesindeki sözleriyle tepki çekti.

İMAMIN SÖZLERİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

İmam, doktorların eyleme gitmesinin doğru olmadığını ve bu durumun cinayetleri artıracağını öne sürerek, vaazında, "Bugün arife günü. Bir doktor öldürüldü diyerek, devletin, milletin aleyhine, hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne, serum, tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir. Bu bir tahriktir ya! Geçen hafta kadın cinayetlerini anlatmadım mı? Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Bu neyi getirir? Sen gittin hastaneden boş döndün, iğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi ki 'Sen git grevdeyiz.' Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim. Kimse istemez bir doktorun ölmesini, polis, askerimizin şehit olmasını. Ama devlette devamlılık esası var. Şimdi ben şurada kalp krizi geçirsem bu kadar millet cuma namazı kılmayacak mı? Beni de kaldırır şu kenara koyarlar, cuma namazını kılarlar, ambulans gelip alır götürür. Bu kadar basit. Devlette devamlılık esastır" ifadelerini kullanmıştı.

KONYA'DAKİ İMAM HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan bu gelişmenin ardından Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı da konuya el attı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, doktorları hedef alan imam hakkında soruşturma başlattığını açıkladı ve Konya'ya bir müfettişin gönderildiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Konya’da görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülere ilişkin personel hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:

Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum