Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Martı’nın acı günü! Başkan Ali Erbaş Konya'da cenaze namazı kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Konya'da, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı'nın vefat eden babası Doç. Dr. Abdullah Ürkmez'in cenaze namazını kıldırdı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı'nın babası Doç. Dr. Abdullah Ürkmez, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında vefat etti. Doç. Dr. Abdullah Ürkmez, Konya’da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.

diyanetkonya.jpg

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Martı'nın babası Selçuk Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Ürkmez için bugün Selçuk Üniversitesi Kampüs Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

diyanetkonyacenaze.jpg

Cenaze namazının ardından bir tezkiye konuşması yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, merhum Ürkmez için helallik istedi. "Her nefis ölümü tadacaktır" Ayet-i Kerimesine işaret eden Başkan Erbaş, "Bugün Abdullah hocamızı ebediyete uğurluyoruz, Rabbim rahmet eylesin. Peygamberimiz (sas) 'İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.' buyuruyor. Abdullah hocamız da hem bir ilim adamı olarak yetiştirdiği talebeler ve yazdığı eserlerle insanlığa hizmet ettiği sürece amel defteri kapanmayacaktır. Yine bu caminin inşasına büyük katkılar sunduğu ifade edildi sadaka-i cariyeyi olarak da bu hadis-i şerifin muhatabıdır inşallah. Yetiştirdiği hayırlı evlatları var biz onları tanıyoruz. İnşallah o açıdandan da amel defteri kıyamete kadar açık kalır" diye konuştu.

diyanettkonyacenaze.jpg

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazına ailesi, yakınları, Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan namazın ardından Abdullah Ürkmez’in cenazesi Bosna Hersek Mezarlığı’na götürülerek dualarla toprağa verildi.

diyanet.jpg

diyanetkonya-abdullah-urkmez.jpg

marti.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.