Diyaliz makinesine bağlanmıştı! Sanatçı İlhan İrem yaşamını yitirdi! İlhan İrem kimdir?

Diyaliz makinesine bağlanmıştı! Sanatçı İlhan İrem yaşamını yitirdi! İlhan İrem kimdir?

'Yazık oldu yarınlara' , 'Anlasana' , 'Konuşamıyorum' gibi şarkılarıyla tanınan İlhan İrem'den kötü haber geldi. Bir süredir diyaliz makinesine bağlı yaşayan İlhan İrem'in Şubat ayında durumu ağırlaşmıştı. İlhan İrem bu akşam yaşamını yitirdi

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden 67 yaşındaki şarkıcı İlhan İrem yaşamını yitirdi. İlhan İrem böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyaliz tedavisi görüyordu. Sanatçının son zamanlarda durumunun ağırlaştığı öğrenildi. Türk müziğinin duayen ismi İlhan İrem, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Türk müziğinin usta ismi İlhan İrem, sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 2016 yılında da hastaneye kaldırılan ünlü sanatçı İlhan İrem, diyaliz makinesine bağlanmıştı. Yakınları 2022 Şubat ayında durumu ağırlaşan İrem için dua istemişti.

İLHAN İREM KİMDİR?

İlhan İrem 1955 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Ortaokulda solfej ve şan dersleri aldı, ancak 14 yaşında okul orkestrasında solist olarak seçilmesiyle müzik hayatına girmeye başladı.

1970 yılında mensubu olduğu Meltemler Orkestrası, Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması'nda Marmara Bölgesi birinciliğini kazandı. Bu dönemde İstanbul'daki pek çok profesyonel müzik grubundan teklif aldı ancak 1972 yılına kadar Bursa'da kaldı. Aynı kadro ile 1972'ye kadar Bursa Çelik Palas Oteli'nde ve Uludağ diskolarında dans müziği şarkıcılığını sürdürdü.

Sanat hayatında 70'li yılları "romantik dönem" olarak adlandıran İlhan İrem, bu dönemde single plaklar ve romantik hit parçalar üretti. Plak firmasının bestelerini başka sanatçılara söyletme isteğini geri çevirdikten sonra yaptığı ikinci 45'liği "Yazık Oldu Yarınlara - Haydi Sil Gözlerini" genç sanatçıyı bir anda Türkiye'deki en popüler sarkıcılardan biri yaptı. 1975 yılında yayınlanan üçüncü 45'liği "Anlasana" ile başarısını devam ettirdi.

1976 yılında ilk uzunçalar çalışması olan İlhan İrem 1973-1976 yayınlandı. "Havalar Nasıl", "İşte Hayat", "Son Selam", "Ayrılık Akşamı", "Sen Bilirsin", "Bal Ağızlım" gibi her yaptığı 45'lik liste başı oldu. 1973-1981 yılları arasında toplam 10 adet 45'liği yayınlandı ve 1979 yılında yayınladığı senfonik yapıdaki Sevgiliye uzunçaları ile Esin Engin'in aranjörlüğünde ilk defa akademik bir çalışmayla müzik yaşamında yeni bir yola saptı.

Sevgiliye albümünde ilk defa kendi yazdığı sözler dışında bir Nazım Hikmet şiiri olan "Hoşgeldin Kadınım"ı besteledi ve "Hoşgeldin" adı ile seslendirdi. 1987 yılında üçlemenin son bölümü olarak "Ve Ötesi" albümü ile "Uzaklarda Biri Var" (Denemeler) adlı ikinci kitabı yayınlandı. Sonraki Dünden Yarına, 1989 yılında ise Uçun Kuşlar Uçun albümleri yayınlandı.

İlhan İrem'in yeni şarkılardan oluşan "Cennet İlahileri" adlı albümü 2006 yılında yayınlandı. 2007 senesinde "Siyah Kuğunun Şarkısı" isimli altıncı kitabı "Senfonik Şiir" alt başlığıyla yayınlandı. 2008 yılında çocuklar için hazırladığı "Tozpembe/Progressive Çocuk Şarkıları" isimli bir albüm yayınladı. İlhan İrem, Türkiye'de son dönemde yaşananları kendi penceresinden kaleme aldığı "Güneş Ülkesinin Karanlık İnsanları" isimli yedinci kitabını 2014 yılında yayınladı.

İlhan İrem sanat yaşamı boyunca 6 kez Altın Plak olmak üzere pek çok ödül aldı. Aralarında Hey ve Ses de olmak üzere çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından pek çok kez "yılın erkek sanatçısı" ve "yılın sanatçısı" ödüllerine layık görüldü.

Birçok şarkısı ve albümü çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından "yılın şarkısı/yılın albümü" seçildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi psikoloji mezunu olan eşi Hansu İrem ile 1 Ekim 1991 tarihinde evlenen İrem'in son dönem eserlerinin pek çoğunun şiirlerini eşi yazdı. Çiftin çocuğu olmadı.

Diyaliz makinesina bağlanmıştı! Sanatçı İlhan İrem yaşamını yitirdi! İlhan İrem kimdir?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.