Denizli'de FETÖ/PDY davası

Denizli'de FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY soruşturmasından sonra Kayyum atanan Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ'nin eski yönetim kurulu başkanı, üyeleri, yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 18'i tutuklu 21 sanık hakim karşısına çıktı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, kayyum atanan Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ'ye yönelik Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında aralarında şirketin eski yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 18'i tutuklu 21 sanığın yargılanmasına başlandı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde mahkeme için ayrılan salonda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar şirketin eski yönetim kurulu başkanı Nevzat Serin, eski yönetim kurulu üyeleri Ayhan Batur, Mehmet Ali Özkan ve Tümay Çalışkan, şirket yöneticileri ve çalışanlardan Suat Hamit Salmaşır, Salih Bilgin, Onur Nayman, Mustafa Bağcı, Metin Tural, Mekke Yassıkaya, Mehmet Uysal, Hüseyin Aktürk, Harun Ekinci, Fatih Dikbakan, Erkan Altındal, Ali Rıza Işık, Ali Öztürk, Eren Yazıcıoğlu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Ali Öztürk, Aynes'in Ankara şubesinde 2004 yılında işe başladığını, 2014 yılında şirketin Türkiye satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüttüğünü söyledi.

Mahkeme başkanının "şirket ortağı Mehmet Ali Özkan'la beraber İstanbul'a koliler içinde para götürdünüz mü?" sorusuna Öztürk, "Böyle bir para götürmedim. Örgütün okullarına, yurtlarına, evlerine ürün satışı yapmadım. Onu Denizli'deki müdür yapmıştır. Hakkımdaki ByLock suçlamalarını da kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

Şirketinin eski muhasebe müdürü tutuklu sanık Ali Rıza Işık ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, şu iddialarda bulundu:

"2006 yılında şirkete başladım. Daha önceden özel bir şirkette çalıştım. Ben Aynes'te işlerimi mali koordinatörü İsa Acar koordinesinde yürüttüm. 2014'te İsa Acar bana Okyanus AŞ'nin kuruluş dosyasını getirdi. İncelediğimde bu şirketin Aynes'in sicil kayıtlarıyla aynı adreste olduğunu gördüm. Bana Okyanus AŞ'nin muhasebe kayıtlarını Aynes'te tutulacağını söylediler. Şirket yöneticileri Angola isimli ülkede dükkan ve iş yeri yatırımları yapacakları hakkında konuşurdu ama bununla ilgili bana sunulan bir belge yoktur. Angola'da yapılacak yatırımlar için Mehmet ve Nevzat Serin para gönderiyordu. 2014 yılında 4-5 defa para gönderildi. FETÖ'nün bu Aynes yöneticileriyle bağlantısı olduğunu bilmiyordum."

Duruşma yarın diğer sanıkların savunmalarıyla devam edecek.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasının ardından kayyum atanan Aynes AŞ'de aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 18'i tutuklu 21 sanık hakkında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmak ve aynı adreste kurulan başka bir şirket aracılığıyla yurt dışına para aktarıp örgüte finansman sağlamaktan 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :