Denizli'de FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Denizli'de FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Telefonda kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, "FETÖ soruşturmasında gözaltına alınacağını ve hesaplarına el konulacağını" söylediği kadını dolandırarak 550 bin lirasını aldı

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bahanesiyle dolandırılan kadın, polise başvurdu.

Polis merkezine müracaat eden, yalnız yaşayan işçi emeklisi Feriha Öztürk (61), telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığını ve 550 bin lirasının alındığını söyledi.

Öztürk, cep telefonuyla arayarak MİT'te görevli polis memuru olduğunu söyleyen kişinin, FETÖ'nün hesapları üzerinden para aktarımı yaptığını tespit ettiklerini, bu kapsamda gözaltına alınacağını, hesaplarına ve mal varlığına el konulacağını belirttiğini anlattı.

Telefondaki şüphelinin, "Suçsuz olduğunu biliyoruz, bunu ispatlamaya çalışıyoruz. Bu süre zarfında evini satarak parayı vereceğim hesaba aktarırsan kurtarma şansına sahip olursun, seni koruma altına alırız." dediğini ve olayı gizli tutması tembihinde bulunduğunu ifade eden Öztürk, Deliktaş Mahallesi'nde yaklaşık 800 bin lira değerindeki evini 550 bin liraya sattığını ve telefondaki şüphelinin yönlendirdiği kişiye parayı teslim ettiğini kaydetti.

Öztürk, paranın tesliminden sonra bu kişilere ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak karakola başvurduğunu bildirdi.

Kadının avukatı Salim Kutlutürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, dolandırıcıların kendilerini güncellediğini, daha önce PKK'yı kullanırken gündemdeki operasyonlara dayanarak FETÖ aracılığıyla vatandaşları kandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kutlutürk, "Vatandaşlarımız, kendilerini telefonla arayan bu tür kişilere karşı dikkatli olsunlar, polise başvursunlar." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :