Deniz Kuvvetleri'ne yeni eğitim simülatörleri

Deniz Kuvvetleri'ne yeni eğitim simülatörleri

SSM tarafından başlatılan ve Meteksan Savunma Sanayii AŞ yükleniciliğinde yürütülen Yangın ve Yara Savunma Eğitim Simülatörleri Projesi başarıyla tamamlandı

ANKARA (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından başlatılan ve Meteksan Savunma Sanayii AŞ yükleniciliğinde yürütülen Yangın ve Yara Savunma Eğitim Simülatörleri Projesi başarıyla tamamlandı.

Müsteşarlıktan yapılan açıklamaya göre, tüm testlerinden geçen simülatörler ve bu simülatörleri barındıran tesisin resmi açılışı Gölcük’te gerçekleştirildi.

Yıldızlar Suüstü Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesinde, 3 ayrı binaya yerleşik entegre bir sistem olan Yangın ve Yara Savunma Eğitim Simülatörleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin yangın ve hasar durumlarına daha hazır ve bu durumlara karşı daha donanımlı olmalarını sağlayacak eğitimlerin maliyet etkin bir şekilde verilmesine olanak sağlayacak.

Yurt içi geliştirme projesi olarak ele alınan projeyle dünya çapında rekabet edebilen özgün bir çözüm geliştirildi. Sistemin bileşenlerinden, Yara Savunma Simülatörü bir Ortadoğu ülkesinin açtığı ihalede, rakiplerini geride bırakarak seçildi. Meteksan Savunma tarafından yapımı tamamlanarak 2014'te kullanıma alınan bu simülatör, halen söz konusu ülkenin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına hizmet veriyor.

Tesisin işletim ve bakım faaliyetleri de Meteksan Savunma tarafından yapılacak. Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yeni bir uygulama ve ilk olma özelliğini taşıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :