Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan muhteşem Çanakkale klibi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan muhteşem Çanakkale klibi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılına özel Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hazırlanan muhteşem Çanakkale klibi dinleyenleri hüzünlendiriyor.

Candan Erçetin ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin değişik birlik ve görev alanlarındaki bölgelerde seslendirdiği Çanakkale türküsü sosyal medyada yoğun ilgi görmeye başladı. Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nin hazırladığı ve çeşitli bölgelerde bulunan askerler ile sanatçı Candan Erçetin'in seslendirdiği Çanakkale türküsü, sosyal medyada paylaşım rekorları kırmaya başladı.

"Şehitlerimize Selam Olsun" başlığıyla sunulan klipte Çanakkale'nin denizden ve karadan muhteşem detayları yer alıyor. Çanakkale türküsü eşliğinde devam eden 11 dakikalık klipte gece ve gündüz çekimleri ile sualtı çekimlerinin profesyonelliği izleyenleri büyülüyor. Klipte Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu ise seyir halindeki gemiden Çanakkale Şehitleri Anıtı'na selam veriyor.

SAT KOMANDOLARI DA ÇANAKKALE TÜRKÜSÜNÜ SESLENDİRDİ
Çekimleri Donanma Komutanlığı'nın ana üssünün bulunduğu Gölcük ile İstanbul, İzmir, Erdek'in de aralarında bulunduğu merkezler ile Türk donanmasının görev yaptığı denizlerde gerçekleştirildi. Deniz Harp Okulu öğrencilerinden Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu'na, Ege Denizi'nden Akdeniz'e, Atlas Okyanusu'ndan Aden Körfezi'ne, Güney Afrika'dan Hint Okyanusu'na kadar değişik mekanların görüntülerinin kullanıldığı klipte SAT komandolarının da görüntüleri yer alıyor.

Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirinin Anıtkabir'den Astsubay Kıdemli Başçavuş Çağlar Kılıç tarafından seslendirildiği klibin son bölümü dinleyenlerin tüylerini diken diken ediyor. "Çanakkale Şehitleri Anıtı" önünde Kıbrıs gazisi emekli Astsubay Necdet Erdinç'in sesiyle başlayan klip, yine aynı noktada sona eriyor.  

Etiketler :