Çumra OSB’de önemli mesafe! Yatırımcı akacak

Çumra OSB’de önemli mesafe! Yatırımcı akacak

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Çumra Organize Sanayi bölgesinde önemli bir yere gelindiğine işaret ederek, Çumra Belediyesi ile yürütülen çalışma ile yurt içi ve yurt dışı yatırımcıların ilçeye çekilerek, istihdamın artırılacağını söyledi

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Çumra Organize Sanayi bölgesinde önemli bir yere gelindiğine işaret ederek, Çumra Belediyesi ile yürütülen çalışma ile yurt içi ve yurt dışı yatırımcıların ilçeye çekilerek, istihdamın artırılacağını belirtti. Sinacı, "Bölgede faaliyet gösteren firmalarda istihdamı ve ihracat kapasitesini artırmak için çalışmalar yürütülmesi, teknolojik yatırımların hacmini artırmak, yapılacak yatırımlar ile bölgenin gelir seviyesini artırmak ve sosyal, kültürel ve turizm anlamında farkındalık yaratmak için yoğun çaba sarf edeceğiz" dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Yönetimi, 2022 Yılı Planlama Çalıştayı’nı Antalya'da gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyelerinin tam katılım sağladığı çalıştayda, komisyonlar 2022 yılındaki faaliyetlerini belirledi.

Konya'ya büyük projeler

Çalıştayda katılımcılara hitap eden ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, büyük projeleri Konya’ya kazandıracakları bir döneme girdiklerini ifade etti.

Başkan Sinacı, “Küresel pandemi krizinde 2 yılı geride bıraktık. Ne yazık ki, halen Covid-19 virüsü çeşitli varyantlarla hayatımızın içinde. Ekonomik sistem dünya genelinde ciddi yaralar aldı. Tedarik zincirlerine olan etkilerini mevcutta halen hissediyoruz. Otomobil başta olmak üzere birçok sektörde üretim krizleri yaşanıyor. Bunları temeli çip ve hammadde sorununa dayandırılıyor. Bunlara rağmen Dünya genelinde yaşanılan belirsizlikler nedeni ile ön görülebilir bir ekonomi politikalarının yürütülmesinin çok zor olduğu bir ortamda Türkiye ekonomisini büyüten yegane ülkelerden biri olmuştur. Bu ortamda bunu sağlamak çok memnuniyet verici bir durumdur. Pandemi, yeni çıkan varyantlar, küresel iklim krizi, arz ve taleplerdeki büyük değişkenler, tedarik zincirlerinde yaşanılan aksamalar, enerji tarafında yüksek girdiler vb. yaşanılan olumsuzluklar günümüz ekonomisinin çok ciddi sıkıntıları. Bu ortamda sanayi ve ihracat tarafında büyümeyi yakalamak çok önemli ve biz bu alanda olumlu yönde seyrimizi devam ettiriyoruz. Şartlar ne olursa olsun, yatırım, üretim ve ihracata dayalı model en sağlıklı ve en sağlam ekonomi modelidir” diye konuştu.

"Müreffeh bir Türkiye görmek istiyorsak ev ödevlerimiz bellidir"

İhracatın önemine vurgu yapan Başkan Sinacı, “Yatırımcı, üretici ve ihracatçı her daim desteklenmelidir. Yarınların inşası bu üç temel ögeden geçmektedir. Hiç kimse küresel anlamda yaşanılan bunca olumsuzluklar içinde dört dörtlük bahar havasında bir tabloya erişemez. Dünya genelinde yaşanılan ciddi sıkıntılardan bahsediyoruz. Bu nedenle bazı sektörler büyürken, bazı sektörler de dönemsel olarak küçülmeye gidecektir. Önemli olan mağduriyetleri asgariye indirerek, güçlü yanlarımızı geliştirerek bu zor süreçten bizi güçlü çıkartacak adımları atmamızdır. Büyüyen ve müreffeh bir Türkiye görmek istiyorsak ev ödevlerimiz bellidir. Bunlar da; daha çok yatırım, daha çok üretim ve daha çok ihracattır” dedi.

"Çumra OSB’de önemli bir yere gelindi"

ASKON Konya olarak 2022 yılını dolu dolu geçireceklerinin altını çizen Sinacı, “ASKON Konya Şubesi olarak bizlerde yeni yönetimimiz olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Bu süreçte önümüzde üç büyük projemiz var. Birincisi Çumra Organize Sanayi bölgesinin genişleme alanını sanayicimizle buluşturulması olacaktır. Çumra Belediyesi ile öncüsü olduğumuz Çumra OSB’de önemli bir yere gelindi. Bundan sonra hem yatırımcı çekilmesi, hem OSB’nin iyileştirmesi için Çumra Belediyemiz ile daha farklı çalışmalar yapacağız.

Çumra Belediye Başkanımızla birlikte, Yurt içi ve Yurt dışı Yatırımcıları çekilmesi, Çumra OSB’nin tanıtımının yapılması, bölgede faaliyet gösteren firmalarda istihdamı artırmak, ihracat kapasitesini artırmak için çalışmalar yürütülmesi, teknolojik yatırımların hacmini artırmak, yapılacak yatırımlar ile bölgenin gelir seviyesini artırmak ve sosyal, kültürel ve turizm anlamında farkındalık yaratmak için yoğun çaba sarf edeceğiz.

"Batarya Tesisi model bir yatırım olacak"

İkinci önemli projemiz batarya üretim tesisi yatırımı. Model bir yatırım olacak Batarya Tesisi. Sadece Konya değil, ülkemiz için de büyük önem arz edecek. Üçüncü olarak ise Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesini üç günlük etkinliklerle dolu bir program ile ikincisini gerçekleştireceğiz. Çok kapsamlı ve bir çok kurumun değerli iş birliği ile zirve programımızı 2022 yılında yapacağız. Her üç projenin de üstesinden gelecek gücümüz ve enerjimiz var. İnşallah yeni dönemi hem projeler, hem etkinliklerle dolu dolu geçireceğiz. Şehrimizin üretim ve ihracatının artmasında öncü kuruluş olacağız. Ben çalıştayımızın hayırlı olmasını, bereketli bir yıl geçirmemizi temenni ediyor, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayda Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Türker Göksel ve Psikolog Nilgün Yamaner’de katılımcılara çeşitli konularda eğitimler verdi.

calistay-4.jpg

calistay-5.jpg

calistay-7.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.