Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam çağrısı

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik:- "İstihdamı kolaylaştıran adımlar atan hükümetin desteği ve iş dünyamızın taşın altına elini sokmasıyla Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu seferberliğin hedefine ulaşacağına inanıyorum"

ERZURUM (AA) - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısının mutlaka karşılık bulacağını belirterek, "İstihdamı kolaylaştıran adımlar atan hükümetin desteği ve iş dünyamızın taşın altına elini sokmasıyla Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu seferberliğin hedefine ulaşacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, iş dünyası ile hükümetin el birliği içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koyduğu hedefi yakalayacağına inandığını kaydetti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldığını hatırlatan Yücelik, şöyle devam etti:

"Ülkede istikrarın yakalanması için ekonominin en kısa sürede rayına girmesi gerekir. Hükümetin bu yöndeki gayretleri umut verici. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdamın artırılmasıyla ilgili başlattığı seferberlik ve iş dünyasından bu konuda istediği destek hedefine ulaşacaktır."

Yücelik, Cazibe Merkezleri Programı'ndan Erzurum ve bölge adına ümitli olduklarını belirterek, programın açıklanmasından sonra ulusal firmaların kente olan ilgilerinin arttığını bildirdi. Yücelik, açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sözü edilen yatırımların hayata geçirilmesiyle şehrimizdeki mevcut ve yeni firmaların istihdama katkısı da önemli miktarda artacaktır. Bu düzenleme yapılması durumunda, gerek istihdam gerekse ekonomik anlamda geri dönüş olacaktır. Yeni yatırımlarla birlikte mevcut yatırımların da aynı kapsamda değerlendirilmesi hem ilave istihdam hem ilave yatırım hem de şehre ve bölgeye daha fazla katma değer anlamına geliyor. Bizler bugüne kadar şehrimizde üretimin ve istihdamın artırılması için elimizde geleni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :