CHP'nin, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP'nin, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar:- "CHP'nin İzmir Milletvekili, Roman vatandaşları toplayıp yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün Türkiye'deki bütün Romanlar tarafından benimsenmediğini, çok daha fazlasının da bu yürüyüşe karşı olduğunu, bu ma

KOCAELİ (AA) - Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşün, Türkiye'deki bütün Roman vatandaşlar tarafından benimsenmediğini söyledi.

Çokyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birliğini istediklerini belirterek, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşü onaylamadıklarını ifade etti.

CHP'nin İzmir Milletvekili Özhan Purçu'nun da yürüyüşe katıldığını anımsatan Çokyaşar, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 'adalet' adı altında gerçekleştirilen bu yürüyüşün, aslında dışarıdan birçok destek veren ülkeleri ve art niyetli örgütleri gördüğümüzde buna bir 'adalet' yürüyüşü değil, bir 'kaos' yürüyüşü diyoruz. 15 Temmuz'da şehitlerimiz için sokağa çıkmayanların, kendi adaleti için MİT tırlarının deşifre edilmesi ve haber olarak sızdırılarak kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet veren milletvekilinin tutuklanması ile ortaya atılan bu hareket, maalesef Türkiye’de 15 Temmuz şehitlerine karşı saygısızlıktır.

CHP'nin İzmir milletvekili, Roman vatandaşları toplayıp yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün Türkiye’deki bütün romanlar tarafından benimsenmediğini, çok daha fazlasının da bu yürüyüşe karşı olduğunu, bu manada 15 Temmuz şehitlerini anma programlarında da fazlasıyla sahada olacağımızı, nöbetlerde hazır olacağımızı belirtiyoruz."

Yürüyüş nedeniyle insanların yollarda heba olduğunu savunan Çokyaşar, "Hak, hukuk ve adalet için yürümekte olan insanların, başkalarının hakkına tecavüz ettiğini bu manada görmekteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Çokyaşar, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini kınadığını hatırlatarak, "Biz de o gün kendisini alkışlamıştık. Fakat bugün, 'Tamamen kontrollü bir darbe' diyerek, sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamalarını şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :