CHP'li kadın başkanlardan Anıtkabir'e ziyaret

CHP'li kadın başkanlardan Anıtkabir'e ziyaret

CHP'nin kurultay takvimi doğrultusunda gerçekleşen kongrelerinde seçilen 5 kadın başkan, Anıtkabir'i ziyaret etti- Anıtkabir Özel Defterini imzalayan İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu:- "Halkımızın kaderini değiştiren, kadın-erkek eşitliğini sağlayan, ülke

ANKARA (AA) - CHP'nin kurultay takvimi doğrultusunda gerçekleşen kongrelerinde seçilen 5 kadın başkan, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'e gelen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, Kayseri İl Başkanı Ümit Özer Solak, Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ve Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Kadın başkanlar, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Misakı Milli Kulesi'ne geçti.

Canan Kaftancıoğlu, buradaki Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Halkımızın kaderini değiştiren, kadın-erkek eşitliğini sağlayan, ülkemizde ve dünyada barışı tesis etmek için çalışan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluşunda ve kuruluşunda önder olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti'nin ve CHP'nin bugün seçilmiş 5 kadın il başkanı olarak huzurunuzdayız. Açtığınız yolda, Cumhuriyetle başlayan 'kadın devrimini', 'kadınlarla devrim' diyerek aynı kararlılıkla sürdürmekteyiz. Kadınları ötekileştirmeye, dışlamaya, sosyal ve siyasal hayatın dışında tutmaya çalışan iktidarın cinsiyetçi, eril dilini ve anlayışını kadınlarla yıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü üzerine kurulu olan inancımızla, bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük mücadelemizde kararlılığımızı belirtir, önünüzde saygıyla eğiliriz."

Ziyaretin ardından CHP'li kadın başkanlar, Anıtkabir'den ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :