CHP yine rahat durmadı Konya Milletvekili Orhan Erdem cevaplarını verdi! Öğretmenlerin ücretleri haksız yere kesiliyor mu?

CHP yine rahat durmadı Konya Milletvekili Orhan Erdem cevaplarını verdi! Öğretmenlerin ücretleri haksız yere kesiliyor mu?

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, meclis genel kurulunda CHP’nin verdiği soru önerisine tek tek cevap verdi. Algı operasyonlarını yıkan Erdem, soru işaretlerinin tamamını ortadan kaldırdı.

CHP grubundan bazı milletvekillerinin koronavirüs salgınına rağmen öğretmenler üzerinden kurmaya çalıştıkları algı operasyonlarına nezaketli bir dille cevap veren AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem delilleriyle cevap verdi.

Verilen grup önerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlerin yasalara aykırı şekilde ek ders ücretlerinin verilmediği iddiaları meclis gündemine geldi.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de mecliste yaptığı konuşmada öneriyi veren vekilleri adeta rezil etti. Erdem yaptığı konuşmada şu cümleleri kullandı:

  • Zor bir dönemden geçiyoruz, ülkemiz, elinden gelen bütün imkânlarını sağlık çalışanları başta, öğretmenlerimiz, esnafımız, her kesime elinden geldiği kadar sunmaya çalışıyor.
  • Bu zor süreçte öğretmenlerimizin de burada moralini bozmamamız lazım, olmayan bir şeyi varmış gibi konuşmanın da sanırım bu süreçte emekleriyle öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize moral verilmesi gerekirken yanlış olduğunu düşünüyorum.
  • Neden? Ek ders ücretleriyle mevzu, konu bugüne mahsus bir şey değil.
  • 1964'te çıkan yasayla ek ders nasıl verilecek zaten planlanmış ve yüz yüze eğitimle verilebileceği kanunla sabit. Peki, buna dönük bugün böyle bir sorun var mı?
  • Yüz yüze veya ekran üzerinden eğitimi ek ders ücretine Millî Eğitim tabi görmüş. Önergede konu olan 19 Nisan 2021 tarihli Millî Eğitimin böyle bir kararı var mı? Yok.
  • Millî Eğitime, Bakanlığa il müdürlükleri, sendikalar ara ara bir münferit olayda soru soruyor: "Şu ek ücret ödenir mi şu olaya mahsus?" Buna dönük cevaplar veriyor. Bu da böyle bir cevap, her gün yaşanan olaylar.
  • Yani, şimdi biz burada olmayan bir şeyle hem öğretmenlerimizin hem de milletimizin kafasını karıştırmayalım.
  • Güçlü bir devletiz. Hiçbir dünya ülkesinin yapamadığı eğitimi uzaktan olarak, imkânlar ölçüsünde vermeye çalıştık, en iyisini de veriyoruz.
  • Öğretmenlerimizin derse girmediği ücreti de idari izinli sayarak bir kuruşunu kesmeden ödedik, ödüyoruz.
  • Buna rağmen "Yüz yüze eğitime göre uzaktan eğitim zordur." dedik, kırk dakikalık dersi otuz dakikaya indirdik.
  • Bırakın ödememeyi onlara daha farklı imkânlar verdik, bunların bilinmesini istiyorum.
     

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.