CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Antalya'da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Antalya'da

Kılıçdaroğlu:- "Dokunulmazlıklar konusunda şunu ifade edeyim, eğer Anayasa'yı değiştireceksek, Anayasa'nın 83. maddesini yeniden yazmamız gerekiyor. Geçici bir düzenleme değil, dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme yapmamız gerekiyor"- "Çifte

ANTALYA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar konusunda, "Eğer Anayasa'yı değiştireceksek, Anayasa'nın 83. maddesini yeniden yazmamız gerekiyor. Geçici bir düzenleme değil, dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme yapmamız gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, Turizm Bölgesi Kundu'da bir otelde düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen "Turizm Değerlendirme Toplantısı"nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Dokunulmazlıklar konusunda şunu ifade edeyim, eğer Anayasa'yı değiştireceksek, Anayasa'nın 83. maddesini yeniden yazmamız gerekiyor. Geçici bir düzenleme değil, dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Öteden beri söyledik, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Bunun ahlaki yönü de var, önerilen düzenlemeye göre, Anayasa değişikliğinden önceki dokunulmazlıklar kalkacak ama Anayasa değişikliğinden sonra parlamentoya gelen bütün dosyalarda dokunulmazlık aynen devam edecek. Yani bir çifte standart var. Bunun kalması lazım."

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği tekliflerini, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'e iletmesine ilişkin detay sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ayrıntı bu, şimdi bakın. Çifte standarda yer vermememiz gerekiyor, dokunulmazlıklar ya kalkar ya kalmaz. Bizim istediğimiz de dokunulmazlıklar bugün olsun yarın olsun başka bir gün olsun dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı hariç kalkması lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Şimdi siz diyorsunuz bu anayasa değişikliği yürürlüğe girinceye kadar meclise gelen dosyalar dolayısıyla dokunulmazlıkları kaldıralım, bundan sonra milletvekilleriyle ilgili dosya gelirse dokunulmazlıklar devam etsin. Bu doğru değil, yani bir yerde ya dokunulmazlıklar vardır ya da yoktur. Bunu yapmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Antalya'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :