CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"(Fırat Kalkanı) Türkiye'nin Suriye'de tekrar söz hakkı edebilmesi için üzerimize düşen her konuda yardımcı olmaya hazırız"

EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin Suriye'de tekrar söz hakkı elde edebilmesi için üzerilerine düşen her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını bildirdi.

Yılmaz, CHP Edirne İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, gazetecilerin Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili sorusuna, terör örgütü IŞİD'in sınırlardan kovulduğunu ve PYD koridorunun engellendiğini yanıtını verdi.

Öztürk Yılmaz, "Bu operasyon Suriye'de ne kadar derine inecek, Türk askeri burada ne kadar kalacak, ne kadar asker bu alanı kontrol edecek, operasyonun Suriye'nin geleceğinde Türkiye'nin tekrar söz sahibi olacağı elini güçlendirecek bir siyasi ayağı var mı? İlk sorular askeri konular ancak son sorumuzun cevabı maalesef eksik görünüyor" diye konuştu.

Askeri adımların siyasi olarak kazanım haline dönüşmesi gerektiğini aktaran Yılmaz, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu operasyonla ilgili, bunun siyasi ayağıyla ilgili, Suriye'nin geleceğiyle ilgili, Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin Suriye'de tekrar söz hakkı elde edebilmesi için bizim üzerimize düşen her konuda yardımcı olmaya hazırız." dedi.

Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı kanun hükmünde kararnameleri Anayasa Mahkemesine götürülebileceği açıklaması hakkında neler söylemek istersiniz?" sorusuna Öztürk Yılmaz, şu yanıtı verdi:

"Kanun hükmünde kararnameler olağanüstü hal dönemini kapsamak zorunda. Eğer bunun etkisi olağanüstü hal dönemini aşıyorsa, örneğin ordunun, mahkemelerin yeniden yapılandırılması gibi bu olağanüstü hal bittikten sonra da devam ediyorsa bu anayasanın içtihatlarına aykırıdır. Biz şimdi bunlarla ilgili hazırlık yapıyoruz. Şu an devlet tamamen kanun hükmünde kararnamelerle şekillendiriliyor. Parlamento baypas edilmiş durumda. Olağanüstü hal dönemine çıkartılan kanun hükmünde kararnamelere bir şey demiyoruz."

En önemli konunun darbe girişiminden sonraki süreçte demokrasinin yaşatılması olduğunu belirten Yılmaz, bugün en çok Türkiye'nin imajının yıpranması konusunun tartışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Binlerce insan doğru dürüst bir soruşturma, kovuşturma geçirmeden, belli istihbari raporlarla görevlerine son veriliyor ve bu sayı her geçen gün artıyor. Biz bu darbe girişimine katılmış olanların en sert şekilde cezalandırılmasını ve bunların hukuk önünde hesap vermesini destekliyoruz. Bununla birlikte kurunun yanında yaşın da yanması gibi bir durumla karşı karşıyayız. Çünkü esasen gelen şikayetler, ortaya konan profil bazen şüpheler uyandırıyor. Acaba bunlarda mı FETÖ'cü gibi. Biz Cumhuriyet Halk Partisinin felsefesine inanmış insanlar olarak devlette cemaatleşmeye kesinlikle karşıyız."

Toplantıya, CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu ve partililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :